Elrontottam a bablevest, hogyan tudnék még javítani a helyzeten? (tudásbázis)
Ez igaz:D
A rántás, habarás és száraz rántással kapcsolatban nem értünk egyet:DDDD
Így van. Sokszor írják, hogy fözeléket nem rántással sűrítenek, hanem eltumixolnak belőle. De akkor az íze sem olyan, és nem az az egy-két kanál liszt hízlal, ami az egész ételben rántásként benne van. Mennyi jut abból egy adagba?
Rántás nélkül meg nem olyan az ízhatás.
Teflonba olaj nélkül pirítod a lisztet.
Én meg mindet úgy sűrítek, hogy lisztet vízzel keverek és azt öntöm a kajába, azaz habarom nem tejjel vagy tejföllel, hanem vízzel.
Fincsi:D
A száraz rántásról eddig nem is hallottam. :)
Köszönöm, minden válasz hasznos volt.
Tedd be a hűtőbe a fonnyasztott hagymát zsírjával együtt!!! Jó lesz rántottához, vagy paprikás krumplihoz, akármihez!!! Nem kell attól kidobni, hogy most éppen nincs rá szükséged.
Végy elő egy másik hagymát (gondolom van!), és szépen használd fel a zöldbabhoz a megszokott módon! :)))
Sziasztok!
Zöldséges bablevest szerettem volna főzni, de figyelmetlen voltam, és kezdő lépésként apróra vágott hagymát fonnyasztottam zsíron.
Ha a végén beleteszem a rántást, szerintem túl zsíros lesz a leves.
Mit tegyek?
További ajánlott fórumok:
- Vissza tudom fordítani, amit elrontottam a szoptatással kapcsolatban? Kétségbe vagyok esve!
- Valamit nagyon elrontottam
- Enyhén elrontott szülinapi tortát tálaltál már? Szóltak? Ették?
- Szerintetek lenne esélyem javítani a helyzeten?
- 20hónapos kaukázusi juhász kutyánk nagyon vad, ha idegenek közelítenek a kapuhoz, lehet valamit javítani ezen a helyzeten?
- Hogy lehet kijavítani a baba-mama oldalon, ha elrontottam a születendő babánk nevét?