Hangyás süti recept


6 tojás
4 kis csésze cukor
2 vaníliáscukor
1 kis csésze olaj
2 kis csésze tej
3 kis csésze darált dió
3 kis csésze liszt
1 sütőpor
fél üveg sárgabaracklekvár
durvára vágott pörkölt dió
A Hangyás süti elkészítési módja:
Gyors,egyszerű,finom! A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.A fehérjéket kemény habbá verjük,és gyors,forgató mozdulattal a masszához adjuk.Közepes tepsiben 170fokon kb. 40percig sütjük. A megsült tésztát félbevágjuk,megkenjük a lekvárral.Földaraboljuk,a darabok közepére kis lekvárt teszünk "ragasztónak",majd megszórjuk a dióval.
Aki nem szereti a túl diósat,utóbbit el is hagyhatja.
A darált dió sülés után apró fekete pöttyökként látszik a sütiben,mintha hangyák másztak volna bele,innen a neve.
Jó étvágyat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: josey, 2008. júl. 2. 12:47
A hangyás süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.