Hamis marcipán vagy cukrász massza recept
60 perc
A Hamis marcipán vagy cukrász massza hozzávalói:
250g viz
250g méz vagy cukor szirup
250g margarin
30g zselatin
3kg porcukor
A Hamis marcipán vagy cukrász massza elkészítési módja:
Odatenni forrni a vizet, a mézet és a margarint. Amikor forr félrevenni és beletenni a zselatint, amit előzőleg feloldottunk 15 kanál hideg vizben. Utánna ezt beleönteni 3kg porcukorba. Jól elkeverni és amikor kihült lehet formázni.Olyan kell, hogy legyen mint a gyúrma.Ha túl lágy akkor lehet bele tenni még porcukrot. Ez az adag kb.5-6 nagy torta bevonására felel meg. De a felmaradt masszát zacskóba kell csomagolni és még hat hónapig eláll a hűtőben.
Én pont ma csináltam ezt először és nekem bevállt. Bár untig elég ezeknek a hozzávalóknak a negyedét is megcsinálni.Akkor is lesz jócskán belőle. Én azért csináltam meg mind, mert nem tudtam mennyi masszát fogok belőle kapni.Jó édes, de ha csak nagyon vékonyan vonjuk be vele a tortát és a torta nem túl édes akkor nagyon finom.Egyébként nem csak torta bevonására alkalmas, hanem készítheünk belőle akármilyen figurákat is.Pl. szülinapi tortára, de más alkalmakra is. Úgy lehet szinezni, hogy a kívánt színt egy kis vizzel feloldjuk és hozzákeverjük a marcipán masszához és jól eldolgozzuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mona82, 2008. jan. 12. 23:35
A hamis marcipán vagy cukrász massza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.