Spanyol pite recept
75 perc
A Spanyol pite hozzávalói:
6 tojás
30 dkg szalámi vagy kolbász vagy sonka
4-5 drb. savanyított uborka
3-4 drb. savanyitott vagy friss paprika
fél deci olaj
2 dcl tej
2 dcl liszt
2 dcl griz
1 sütőpor
1 nagy kanál só
2 dcl tejfel
1 kis zacskó oregánó
30 dkg reszelt sajt
szezámmag
2 dcl viz
A Spanyol pite elkészítési módja:
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.A fehérjét felverjük habnak. Félretesszük. Apró kockákra vágjuk a szalámit, az uborkát és a paprikát. Hozzáöntjük a tojások sárgájához az olajat , a tejet és 1 pohár vizet.Ezt mikszerrel kikeverjük. Hozzáöntjük a többi hozzávalót is, és azt is kikeverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. Sütés előtt megszórjuk szezámmaggal. Margarinozott, lisztezett tepsziben sütjük 180 C-on kb. 20-30 percig.Még forrón megszórjuk reszelt sajttal, majd kockákra vágjuk.
Ha adunk a pitéhez kockákra vágott sonkát és ha a sajt is sósabb, akkor csak nagyon óvatosan tegyünk bele sót, mert a sonka és a sajt is már magában sós.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mona82, 2008. márc. 12. 20:49
A spanyol pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.