Halotti bizonyítványról másolatot kiadnak egy dédunokának a már elhúnyt dédipapáról? (tudásbázis)
ez egy érdekes kérdés.
Ha köztemetés volt, az még nem jelenti azt, hogy nincs leszármazott. Annyit jelent, hogy a hagyatéki tárgyalást ugyanúgy megtartja a közjegyző, de a megmaradt vagyonra (föld, ingatlan, stb) ráterheli az önkormányzat részéről a temetés költségét.
Egy kis segítség. Munkám során találkoztam egy oldallal, ami segíti a családfakutatást:
www.familysearch.org
Ez egy angol nyelvű odal, de rá kell menni európára, azon belül megyére és városra. Nem minden van fenn de nagyon sok születési halotti anyakönyv egészen a század elejéig.
Nem, nem ahhoz kell. Családfakutatásból csinálom a szakdogámat és ezt a dédit senki sem tudja, hogy hol született. Azt az 1-et tudjuk, hogy hol halt meg, vagyis hol temették el. Mi azt hittük volt egyházi temetés, holnap készültünk a lelkészi hivatalba, erre este sokként ért, hogy nem volt egyházi temetés.
Azért ijedtem meg, mert most nem tudom, hogy egy a hivatalba beesett embernek kiadják e ezt, esetleg előre kell e kérelmezni, vagy milyen iratok kellenek hozzá?
Hisz igazolni nem tudom, hogy Ő a dédnagyapám.
Szia.
Kiadják a másolatot, de pénzbe kerül ha nem temetéshez vagy nyugdíj intézéshez kell.
További ajánlott fórumok:
- Felfüggesztett büntetés szerepel-e az erkölcsi bizonyítványban, és el lehet-e így helyezkedni valahol?
- Tűnjek el az életéből, mert csak magányra vágyik, és nem akar bántani? Vagy maradjak, ezzel bizonyítva hogy kitartok mellette a végsőkig?
- Az erkölcsi bizonyítvány mikortól lesz tiszta, ha valaki volt börtönben?
- Év végi bizonyítvány
- Mi történik, ha valakinek az kerül a bizonyítványba, hogy nem osztályozható?
- Jogosítvány kiváltásához (közlekedési hatóság) elfogadják a bizonyítvány másolatot?