Hagyatéki leltár (beszélgetés)
Sziasztok,
köszönöm a válaszokat. Felhívtam azóta a hölgyet, szerdán reggel megyek.
Azt már most tudom, hogy az örökséget vissza fogom utasítani, mert Anyának minden tulajdonán jelzálog van:(
Azt nem tudom, hogy Papámék házával mi lesz, ha senki nem fogadja el az örökséget, mert 1/4 része Anyáé volt. Tudom, hogy az államra száll akkor az 1/4 rész, de ki csak nem rakják őket, hiszen 1/2 a Papa nevén van, 1/4 pedig Anya testvére nevén.
Ma 15 ,55-kor volt hozzászólás.
Fórumok, 2. oldal
Halasztást nem tudom lehet-e kérni...
De ez ilyen, sajnos nem elég valakinek a halála, még az intézkedést is ki kell fizetni.
Nagyon drága minden.
Majd az átírások is mind pénzbe kerülnek! Készülj fel rá! Maga a hagyatéki eljárás is fizetős!
Igen, de egy tulajdoni lap kikérése 6.000 Ft tudtommal. Úgy tudom, Anyának volt földje, de hogy hol, milyen tul. hányad, azt nem tudom.
Ráadásul a hagyatéki leltárig már csak egy munkanap van, ennyi idő alatt nem tudok elmenni a földhivatalba.
Lehet a hagyatéki leltárt halasztani?
Sziasztok,
Édesanyám elhunyt és ma kaptam meg a végzést, hogy hétfőn jelenjek meg a hagyatéki leltár felvétele céljából.
Kaptam egy nyomtatványt, amiben nekem kéne felsorolni Anyukám ingatlan és ingó vagyonait, helyrajzi számmal, folyószámlaszámmal, stb.
Külön kiemelik, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában ne titkoljak el semmit:)
Csakhogy nekem fogalmam sincs, pontosan milyen tulajdonai voltak Anyukámnak.
Aki már keresztülment ezen, megmondaná, honnan kéne nekem ezeket tudnom?
Nyilván ahol esetleg együtt éltek, ott ezek a dolgok nem okoznak gondot valószínűleg, de mi már 20 éve nm éltünk egy háztartásban, tőlem 200 km-re lakott, és bár a kapcsolat jó volt, fogalmam sincs, honnan kéne tudnom, pontosan mije volt.
További ajánlott fórumok:
- Temetési számla kell a hagyatéki eljáráshoz?
- Tudna valaki segíteni hagyatéki eljárásban?
- Pereskedhet-e valaki, miután a hagyatéki tárgyaláson megegyeztek és jogerősnek nyilvánították?
- Hogyan zajlik egy hagyatéki meghallgatás?
- Ha valakinek kérdése lenne hagyatéki eljárással, fizetési meghagyásos eljárással vagy végrehajtási eljárással kapcsolatban írjon, válaszolok
- A hagyatéki leltár vagy a fotó számít bizonyítéknak?