Temetési számla kell a hagyatéki eljáráshoz? (tudásbázis)
Igazából ezeket szerintem maguknak vették. Vagyis tudták, hogy majd lenyúlják, de úgy lett beállítva, hogy "mamának" ezekre égetően szüksége volt halála előtt, betegen. ;)
Hülye meg én vagyok, nem?
Hamvaiba sült pogácsa :D Már bocsánat. Megkövetem magam. Hülye poén volt. Vagy legalább is tiszteletlen.
De egyébként tényleg...nonszensz. Mondjuk a dormeó matrac se semmi, se a plazma tv..:D Visszaszeretnék kapni, ha mást nem az árát. Én cafatokban küldeném vissza. :D
Akkor, ha az örökösök egyhangúlag hozzájárulnak ahhoz, hogy ezzel terheljék a hagyatékot.
Dönthettek úgy, hogy elfogadjátok, de úgy is, hogy csak a számlával igazolt temetkezési költségeket fogadjátok el.
Ehhez nem tartozik hozzá az ápolási díj.
Köszönöm a választ!
Azt mondja, nincs számla, mert igy olcsóbb volt, de igy akkor ha minden igaz, nem is tudja követelni az örökösökön?
Temetési számla kérdés:
Örökösök vagyunk többen. Egy ember intézte a temetést, de semmilyen hivatalos számlát nem adott le, csak felirta egy papirra hogy mi mennyibe került. Szerintetek ezzel érvényesitheti az igényét?
Mondjuk kolléga mamájának nem is csodálom. Ennyi erőből az egész pereputtynak lehetne koszorúra összedobni.
Csak kolléga halála esetén szoktunk koszorút csináltatni.
Be kell menni az önkormányzathoz, ahol az elhunyt utolsó lakhelye volt. Ott adnak egy elég részletes nyomtatványt, amit ki kell tölteni. (ingatlan, ingóság, bankszámla stb.
Általában az ingatlant kimennek felértékelni.
A közjegyző majd ezek alapján állapítja meg a hagyaték értékét-
Aki fizette a temetést, annak költségeit levonhatja a hagyatéka értékéből.
Ha a cég fizette, akkor nem tudod érvényesíteni annak árát.
További ajánlott fórumok:
- Tudna valaki segíteni hagyatéki eljárásban?
- Pereskedhet-e valaki, miután a hagyatéki tárgyaláson megegyeztek és jogerősnek nyilvánították?
- Hogyan zajlik egy hagyatéki meghallgatás?
- Ha valakinek kérdése lenne hagyatéki eljárással, fizetési meghagyásos eljárással vagy végrehajtási eljárással kapcsolatban írjon, válaszolok
- Ha nem jelenek meg a hagyatéki tárgyaláson, lesz valami következménye?
- Szerintetek ki vehet részt egy hagyatéki tárgyaláson az örökösökön kivül/gyerek, házastárs, vagy valamelyiknek a képviselője/?