Habszelet II. recept
A Habszelet II. hozzávalói:6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg darált dió vagy mandula
12 dkg Rama margarin
15 dkg liszt
csokoládé máznak
mazsola vagy cukrozott gyümölcs
A Habszelet II. elkészítési módja:
a 6 tojás fehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 5 dkg darált diót vagy mandulát, 12 dkg olvasztott, de kihűlt Rama margarint és végül a 15 dkg lisztet. Őzgerinc formát papírral kibélelünk, ebbe öntjük a tészta masszát. Lassú tűzön sütjük. Akkor jó, ha a teteje megreped. Kifordítjuk a formából és ha kihűlt, csokoládémázzal vonjuk be, de beszórhatjuk porcukorral is. A tésztába keverhetünk mazsolát vagy cukrozott gyümölcsöt is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. jún. 22. 11:34
A habszelet ii. elkészítési módja és hozzávalói.