Máktorta tiramisu öntettel és gyümölcssalátával recept
A Máktorta tiramisu öntettel és gyümölcssalátával hozzávalói:15 dkg őrölt mák
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
6 tojás sárgája
8 tojás fehérje habbá
2-3 zacskó vaníliás cukor
keserű narancsdzsem
pirított mandula egy maréknyi
Csokoládémázhoz:
10 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál keserű holland kakaó por
1 kis kanál olaj
250 gr-os mascarpone sajt
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje habbá verve
3 púpos evőkanál kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 dl konyak
sárgadinnye
eper
fekete áfonya (de lehet kivi, ananász, eper)
A Máktorta tiramisu öntettel és gyümölcssalátával elkészítési módja:
A margarint keverjük habosra a cukorral, majd adjunk hozzá 6 tojás sárgáját, egy kevés mákot, vaníliás cukrot, és végül 8 tojás felvert habját. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a mákmasszát és 180 fokon 45 percig süssük. Miután a torta kihűlt vágjunk vízszintesen ketté, majd kenjük meg narancsdzsemmel és szórjuk meg pirított mandulával, és tegyük rá a torta levágott lapját. Csokoládé máz: egy edénybe öntsünk vizet, majd tegyünk bele egy kisebb edényt, és így tegyük a tűzre – ez a vízgőzben főzés. A vajat, a cukrot és a kakaót olvasszuk fel a felső edénybe, majd állandó keverés közben tartsuk a gőz fölött. Adjunk hozzá egy tojást és egy kevés olajat. A csokimázat egyenletesen kenjük a tortára és szórjuk meg mandulával. A gyümölcsöket daraboljuk fel és tálaljuk a sütemény mellé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. nov. 20. 21:46
A máktorta tiramisu öntettel és gyümölcssalátával elkészítési módja és hozzávalói.