Ha valakinek van egy 2 cm es epeköve, az okozhat haspuffadást? (tudásbázis)
na, túl vok a műtéten.
nagyon vártam - de sajna sürgősséggel kerültem be.
ki kellett pucolni az epevezetéket és rá pár napra meg is műtöttek.
a cholagol cseppet próbálta már vki?
állítólag jó a görcsökre. és epe műtét után is jó használni...
nekem ma hoz a férjem...pont tegnap görcsöltem de még ma azért még nem vok a toppon és este kipróbálom.
majd írok, h milyen.
én is bő egy hónap múlva megyek műtétre - már alig várom!!!!
mert most is olyan kemény a gyomrom és az éjjel fájt az epém is.
Sziasztok!
Nálam epekövet diagnosztizáltak, mert olyan erős görcseim voltak, hogy muszáj volt bevinni a kórházba. Az a poén, hogy a kórházból úgy küldtek haza, hogy minden OK, a háziorvosom mondta, hogy van egy kis epekövem. Ahhoz képest, hogy elég kicsi, majd bele halok néha, úgy fáj. Szóval nem értem ezt a hozzáállást.
Vesegörcsös fájdalom általában lefelé sugárzik (derék, has azonos oldala, comb belső fele, nagyajkak), és nincs összefüggésben az étkezéssel.
Epekő miatti fájdalom általában jobb bordaív alatti fájdalom, ami kisugározhat a gyomorgödörbe, illetve felfelé, hátba, mellkasba, és általában étkezéssel összefüggően jelentkezik. Persze nem mindegyik a "nagykönyv" szerint viselkedik.
Refluxnál inkább égető-maró-szúró jellegű a fájdalom, a különböző köveknél meg egyértelműen görcsös fájdalomról van szó.
Nekem a gyomorszájam fájt iszonyatosan.
Szerintem orvosa válogatja. Kérdés, hogy mi a nagyobb probléma. Nekem elég probléma volt a rosszullét és a nem alvás, meg persze maga a tudat, hogy van az epehólyagomban valami, ami nagyon nem oda való.
További ajánlott fórumok:
- Műtét utáni haspuffadásra van valami csodaszer?
- Állandó haspuffadás és hasgörcs
- 5. héten normális az iszonyatos felfúvódás, haspuffadás? Szerintem korai nagyon, de más oka nem nagyon van.
- Salvus víz vagy parádi kénes víz használ haspuffadásra?
- Tud valaki Pesten vagy Érden magán gasztroenterelogust aki olcsó és jó? Haspuffadás, jobb oldali fájdalom miatt.
- Epepolip okozhat epekövességhez hasonló tüneteket?