Ha valaki ráiszik arra a gyógyszerre, amit azért kap, hogy ne igyon, rosszul lesz? (tudásbázis)
Hülyeség!Csak képzeld el a szitut,Na mennyit tegyek bele?????Masszív alkoholista volt a férjem,mindent kipróbáltunk,de porozás egyáltalán nem volt.Gyógyszerek ,igen,de ,ha ráivott legfeljebb madárnak hitte magát......
Nekem ugy meseltek,hogy csak nagyon keveset kell a porbol elkeverni az etelben,hogy csak kicsit legyen rosszul tole,ha iszik,ne legyen komoly baja... arra nem hiszem,hogy rafoghatjak,hogy gyilkossagi kiserlet,ha az orvos irja fel... az tenyleg nem jo,hogy a beteg nem tud rola,de,ha tudna,nem szedne... :-(((
Egyik csaladnal ez bevalt,a bacsika leszokott,de nem tudja miert csak annyit tud,hogy rosszul volt az italtol...
En nem is adom be senkinek,az tuti,az en ferjemnek nincs erre szuksege... de a ket idos urnak igen,es ezert nem kerulsz dutyiba,mert nem olod meg oket,es,ha ugyes vagy,eszre sem veszi az illeto...
Kutya baja nem lett az exemnek,sőt beültették azt az egy évig felszívodó tablettát is.Alig egy hónap múlva hullarészeg volt.Hívtam a doktort,hogy most mit csináljak? Hát ne adjak neki inni,volt a válasz.Nos kutyabaja nem lett,de ivott még utána jó egy hétig.Meggyőződésem,hogy csak placebo.
Igen az.Az acetaldehid dehidrogenázt gátolja(disulfiram,vagy mi a neve a szernek),így szépen felszaporodik az acetaldehid.Minél többet ivott,ugye,annál inkább.
köszönöm a hozzászólásokat.
Az a gond vele, hogy ez nem olyan gyógyszer, ami csökkenti az alkohol iránti vágyakozást. Ha tudta nélkül adják be, és ráiszik, abból komoly gond lehet. Bíróságon az ilyesmit gyilkossági kísérletnek hívják :)
Az orvos írja fel - ez igaz, de a beteg tudta nélkül nem adhatod be neki! hacsak nem akarsz a végén dutyiba kerülni.
Megneznem,hogy te mit tettel volna,ha minden nap megver es a gyerekeire kessel tamad???
Mi ebben a durva??? Az orvos irja fel es etelben kell elkeverni,aki nem iszik annak nincs baja tole!
Bocs, félreértettem.
Tehát igen, elég szarul lesz tőle, nagy mennyiségnél talán halálos is lehet, ezt nem tudom.
Attól függ, milyen gyógyszerről, mennyi alkoholról van szó, ill. hogy krónikus-e az alkoholfogyasztás. Kb. ezektől függ.
Az alkohol elég változatosan befolyásolhatja a gyógyszerek hatását: csökkenti és növelheti is.
Milyen gyógyszerről van szó?
Sajnos én tudok olyanról aki belehalt. :( Bár nem lehet bizonyítani, hogy végül csak az alkohol, vagy a rá szedett gyógyszer is rásegített. De akkor kezdett romlani az állapota, mikor gyógyszer is el kezdett szedni. De nagyon veszélyes, azt biztos.
Az asszony a férjének főzte a levest, és belerakott neki leszoktató gyógyszert?? De durva... Jó hogy nem már gyilkos galócás pörköltet ad neki.
Rosszul lesz,hanyni is fog,de nem hal meg,az tuti... ket idosebb holgy ismerosomnek is irt fel ilyent a hazidoki,egyikuk ferje sem halt meg,sot az egyik le is szokott... az igaz,hogy nagyon beteg volt,de mivel csak akkor,mikor ivott igy gondolta jobb leszokni,mert ugye nem tudta,hogy a levesben mi van...
Szia, itt találhatsz róla pontosabb információt:
www.szenvedelybetegsegito.hu/kerdezz/alkoholizmus.doc
Köszi az infót, de megkérdezhetem, hogy onnan tudod?
Ha valaki ráiszik arra a gyógyszerre, amit azért kap hogy ne igyon rosszul lesz?
További ajánlott fórumok:
- Férjemet megcsípte valami, akkor voltunk ügyeleten de most nagyon rosszul van, mit tegyünk, milyen gyógyszert adhatok neki?
- A Mirzaten nevű gyógyszer csak azért hízlal mert étvágynövelő vagy van valami hatóanyaga ami magától hízlal akkor is ha nem eszek többet?
- Utazás közben jelentkező rosszullét ellen mit lehet tenni? Olyan gyógyszer, ami nyugtat nem jó, mert versenyem lesz egy 5 órás út után.
- Kész kínszenvedés mindennap bemennem a suliba, és nemcsak azért, mert utálom, egyszerűen lelkileg rosszul vagyok, mit csináljak?
- Szorongás, stressz, rosszullét... Hogyan lehet ebből kijönni gyógyszer nélkül?
- Tépőzáras, tapadós, dobálós játékot keresek a neten?Milyen címszavak alatt keressem?Szerintem rosszul keresem azért 0 a találatok száma:)