A Mirzaten nevű gyógyszer csak azért hízlal mert étvágynövelő vagy van valami hatóanyaga ami magától hízlal akkor is ha nem eszek többet? (tudásbázis kérdés)
de most akkor csak az étvágy miatt okoz hízást vagy azért mert van benne valami ami hízlal? vagy leköti a legapróbb tápanyagot is és így tökmindegy mit eszek, hízlal? vagy mi? nem, nem éheztem még, nem vagyok anorexiás. azért járok pszichológushoz mert depressziós vagyok. gondolom a kórházban belémnyomnák, szóval mindegy. tudom hogy a koplalás káros, és egyáltalán nincs hozzá kedvem, és mihelyst a gyógyszert nem kell szednem, abbahagyom, de most ha ez az ára hogy ne legyek dupla vagy triplaennyi kiló egy sz*r gyógyszer miatt akkor ez az ára.
de most akkor azt mondod hogy tökmindegy mit csinálok hízok?? hát az szép, akkor tényleg nem veszem be, inkább megdöglök minthogy hízzak.
de amúgy ahogy mondtam, ez konkrétan úgy van, hogy:
este veszem be, és egy felet. ja és csak két hétig. ja és ha kell akkor koplalok addig. így ilyen módon is hízok?
Értem. Szóval te kövér vagy, csak a szüleid és a pszichiáter lát kórosan soványnak.
Ez esetben szerintem kezdd el szedni és ha úgy látod, hogy hízol tőle, még mindig abbahagyhatod. Ha abbahagyod, akkor visszafogysz az eredeti súlyodra, tehát nem végleges a hízás.
nem az a bajom, én tényleg duci vagyok. és sajnos nem vagyok se 35, se 45 kg. nem kövérnek látom magam, hanem az vagyok. és nem rajtam múlik hogy melyik orvoshoz megyek mert a szüleim visznek. azt mondták hogy két hét múlva kérünk másik gyógyszert de addig se akarok még egy dekát se hízni!! szóval akkor nem eszek túl sokat.. mondjuk naponta pár falat még belefér, akkor nem hízok?
most akkor csak az éhség miatt okoz hízást, azért mert általában akik szedik azok sokat esznek tőle? mert ez nekem nem probléma-
A gyógyszer abban segít, hogy ne lásd magad kövérnek, ha felhízol 35 kg-ról 45-re:-)
Mert gondolom, ez a problémád, ezért írták fel, vagy nem? Hízol, ami jót tesz a szervezetednek, de nem fog zavarni, ami jót tesz a lelkednek.
Az szép :) Ezek az első két hétben nem is igazán hatnak, ezért aki pl. öngyilkossági veszélyes, arra a két hétre kap benzodiazepint.
Biztos jól írta fel ezt az orvos???
A perifériás ödéma meg kb. csak annyi, hogy a perifériákon jelentkezik, láb, boka (esetleg kezek).
Szia,
hízni fogsz tőle, de nem fog érdekelni:-)
Ez a dolog lényege, gondolom, ezért írták fel, nem?
itt azt írja, hogy nagyon gyakori az étvágyfokozódás, és gyakori a perifériás ödéma.hát nem tudom, hogy a felfokozott étvágyat mennyire bírod. az antidepresszánsok nagyon komplex szerek rengeteg mellékhatással, amit különböző hatásmechanizmusok okoznak, ezért lenne jó egy a célnak megfelelőt kiválasztani. a farmakológia könyvben amúgy jelöli hogy mennyire okoz testsúly gyarapodást és van ++, +, semmi és - jel. és ez a szer ++ et kapott, szóval ha ennyire félsz a hízástól javaslom a többi paramétered figyelembe vételével válassz másikat.
Szia! A mirzaten mirtazapin hatóanyagának van antihisztamin mellékhatása (a H1 receptoron), ez okozza az étvágyfokozódást/súlygyarapodást és a szedációt (álmosság).
A TCA-k (triciklusos antidepresszánsok) is hasonló hatásúak, szintén antihisztaminerg hatásuk miatt. Ezért ezek a szerek táplálkozási zavarokkal küzdőknek kifejezetten kontraindikáltak (nem ajánlott).
Amit viszont bulimia, anorexia esetén is lehet használni azok az SSRI-k (szelektív szerotonin reupate inhibítorok) ők a (paroxetin kivételével) nem okoznak súlygyarapodást, inkább súlycsökkenést (a szerotonin 3-as receptorán keresztül),mellékhatásuk lehet még hányinger, hányás (ezért érdemesebb étkezés után bevenni és akkor kevésbé jelentkezik),illetve álmatlanság (emiatt kell délelőtt bevenni).
Szintén jó lehet még a duloxetin tartalmú gyógyszer (ami ugyancsak nem okoz testsúly gyarapodást)
Fontos, hogy ha táplálkozási problémáid vannak, mindenképpen beszélj erről az orvossal, mert ennek megfelelően fog gyógyszert felírni (remélhetőleg). Vannak olyan szerek, amik antidepresszánsok és nem okoznak súlygyarapodást.
Remélem tudtam segíteni :)
Mit ír a tájékoztató?
Fél szemtől hízni?
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Két gyógyszer hatóanyaga ha azonos, akkor hogy lehet az árban tízszeres eltérés?
- Segít a pánikbetegségre szedett Escitalopram hatóanyagú gyógyszer?
- Szed valaki közületek karbamazepin hatóanyagú gyógyszert vagy más antiepileptikumot?