Ha újrakezdhetnéd.... (beszélgetés)
fiatal koromban utaznek,mint ahogy tettem is azt.ha megoregszik az ember lehet beteg lesz es hiaba lesz penze epp a betegsege miatt nem tud utazni.
Értem. Én sajnos a gyerekkorom végét,fiatal felőtt létem kezdetéig kórházba intézetekbe töltöttem. Egyszer voltunk még ált. suli 6.ba a Balatonnál 2 hét sátor táborozáson. Na meg kisebb egy napos kirándulásokon. 24 év alatt a párommal nem jutottunk el egy 2-3 napos wellness hétvégére ilyen árak mellett már nem is fogunk. Max 1-2 nap bemegyünk a strandra. Ennyi...
Ha újra fiatal lennék, valószínűleg ugyanannyi eszem lenne, mint akkor volt, tehát mindent ugyanúgy csinálnék. Ha ezzel az élettapasztalattal lennék ismét fiatal, akkor a válaszom nem. A zsebpénzemből max. 1 fagyira, 1 mozira meg néhány apróságra futotta. A keresetemből azonnal lakást vennék.
Valószínűleg fiatal felnőttként, idősebb tiniként utaztam volna el, ha lett volna rá lehetőségem. Akkor még nem jártam sok helyen, pedig vágytam rá, hogy utazzak.
igazatok van,sajnos egyre többen mennel el viszonylag fiatalon
Fiatalon kell kezdeni az utazgatást, amíg kedv van hozzá!
Nagyon karakán gondolatmenet..-))
Utazásra nem szabad várni: csak a most van. Csak a jelened létezik. Utazni kell, mert tágítja a látóköröd, mert élmény, mert a világ csodálatos.
Nyilván nem a biztonság/megélhetés rovására, de rendszeresen. Csak úgy érdemes.
Amikor már saját keresetem volt, nem kaptam zsebpénzt.
Lehet, hogy nem így értetted az 1. hsz-t. A tagolatlan mondatodat viszont én így értelmeztem.
Viszont abból a zsebpénzből, amit annak idején kaptam, nem telt volna utazgatásra fiatal koromban. A zsebpénzt nem azért kaptam, hogy én finanszírozzam az utazásomat.
A másik: öregkorig spórolgatni a zsebpénzt, hogy majd utazhassak belőle? Lehetetlen küldetés. Nemcsak nekem.
Pénzt megtakarítani gyerekkorban kapott zsebpénzből - lehetséges. De csak kisebb célok lebegtek a szemem előtt. Hosszú távra tervezni zsebpénzből - céltalan.
Annyit tennék félre, hogy ne kerüljek bajba, ha kiesik néhány havi jövedelem. A többiből utaznék, buliznék, ÉLNÉK amíg lehet. Idősebben már az élmény sem ugyanolyan, és igen, szembesülhet vele az ember hogy hoppá, ennyi volt, nincs tovább.
Amúgy én mindig utazgatok, és utazgattam is.
Nincs mire várni. Ki tudja, lehet holnap nem ébredek fel...
Tizenéves koromban kapott zsebpénzt félrerakni azért, hogy idősebb koromban utazzak?
Biztos, hogy nem. Még max a hétvégén elverném valamire, de ha nem is lennék ilyen felelőtlen, kb 50 évig biztos nem maradna meg.
Ha újrakezdhetnéd az életed és tegyük fel minden hónapba kapnál zsebpénzt a szüleidtől raknál félre ha eleget keresel mondjuk... hogy idősebb korodban utazgathass? Vagy fiatalabb korodban utazgatnál mert ki tudja mire öregszel meg és lehet nem lesz alkalmad már?