Ha találok egy telefont az utcán mit csináljak vele? (tudásbázis)
De azt írta a fórumindító, hogy ki van kapcsolva; ezért nem tudott róla felhívni senkit.
Ilyenkor marad a rendőrség?
A nagyfiam elhagyta a múlt héten az okostelefonját, ami nem volt kikapcsolva. Az elvesztés után azonnal ki volt kikapcsolva! Ennek mi értelme? Mire tudják használni?
*Találtam egy okos telefont tavaly,hívtam Anyu nem volt de kedvesem igen,5 perc és jöttek érte!
*Nagyon őrültek neki.
Hát vannak bizalmatlan emberek, az biztos. :D
Ezt a műszaki részét mondjuk én sem értem.. Valami olyasmit magyaráztak, hogy a telefonokban is van már valami olyasmi, mint a számítógépnek az IP cím, ami alapján bemérik, és nem a SIM kártyát, hanem magát a telefont.
És sajnos ezt sokan nem tudják, aztán a rendőrségen is ezzel védekeznek, hogy ők nem tudták, hogy nem szabad megtartani. Mert az utca törvénye szerint, amit találsz az a tiéd. (Elvileg pénzt is le kéne adni, de hát ki az, aki talált pénzt leadná?) Viszont a Btk. szerint a hatóságnak kell leadnod, mert ha nem teszed, és megtalálják nálad, akkor már nehéz neked bizonyítanod, hogy nem loptad, hanem találtad.
Itt pont nem is ez a veszélyes... Gondolom onnan indult ki ez az egész, hogy a kis suttyó zsebesek, akik telefonokat lopkodtak, lebukás után a legtöbben azt a mesét adták elő, hogy ők találták a telefont, nem lopták. Hát így már a "találást" is büntetik.
Nem azt mondtam, hogy odamennek érte. Csak hogy ez a szabály. Törvényben is benne van. Bár én nem vagyok egy nagy ész, mivel csak egy titkárnő vagyok nem jogász, de ezt pont tudtam...
325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Már be lehet a telefont is mérni. Főleg ha "okosról" van szó. Egy ismerősöm a talált telefont használta, természetesen a saját kártyájával, nem a találttal. Egyszercsak megjelentek a rendőrök.
Meg amúgy is több ilyen ügyet láttam már. Olyan helyen dolgozom, ahol látok ilyeneket.
Telefonálni,vagy sms-t küldeni oda,ami a leglogikusabbnak tűnik a híváslistából.Bár szülők általában a fogadott hívások közt vannak...:D
Én eddig 2 telót adtam vissza,az egyiket buszmegállóban a földön,azért jött a gazdája egy fiatal lány,a másikat buszon,azért meg apuka autózott el,aztán amikor kérdezte,hogy nem találtam-e mellette egy fülhallgatót is,mert az tutira ott volt,akkor elbúcsúztam a paraszttól.Sajnos ilyen is van.
Én már találtam, leesett egy kocsi tetejéről.
Felhívtam a szolgáltatónál dolgozó barátomat, és egy ,talán a sim kártyán lévő szám alapján beazonosítottuk a gazdáját, és visszajuttattam neki.
Az enyémben van GPS, szerinted a navigáció például hogyan működik?! :D
Meg a mai telefonokban már általában van...
Embere válogatja. A pékek közt is biztos van olyan aki a kenyér tésztában nyomja el a cigarettáját, így vannak feltehetőleg olyan rendőrök is akiket nem igazán érdekel ez a dolog, és csak arra utaznak minél gyorsabban felfüggesszék, vagy megszűntesség az ügyet.
Én már találtam meg így telefont, igaz nem egyik napról a másikra ment, és egy kicsi szerencse is kellett hozzá, de az a lényeg sikerült visszajuttatni a tulajdonosának.
Nem foglalkoznak?
Akkor 3 nap alatt mióta szabadságon vagyok, valami hatalmas változás történt a rendőrségen. Fel is hívom őket :-)))
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Hogy lehet kártyafüggetlenné tenni egy telefont, hol találok hozzá kódot?