Ha lecsökkentem a napi energiabevitelt 500kcal-ra, 2 hét alatt mennyit fogyhatok? (tudásbázis)
Én is csak hozzávetőlegesen szoktam számolni, pl. reggelire eszek egy rozsos v.korpás v.tönkölybúzás zsömlét vékonyan megkenve margarinnal, rá egy szelet felvágott sovány sajttal.Ehhez paradicsom, paprika, uborka, így mindegyik:)Ez kb. 300-400kcal.
Ezzel úgy jóllakom, mint régen 2zsömlével zöldség nélkül.
Vagy szoktam müzlit enni tejjel,igaz ezekből a cukrozottakat szeretem,de hétköznap úgysem eszem más édességet.A cukros müzlikben 100 g-ban 400-500kcal van.
Ebédre általában husi(ebből amennyi csak jól esik, vagy amennyi van:))zöldkörettel, vagy kis rizzsel,v. light burgonyapürével.
Vagy főzelék, vagy megfőzök 100g durumtésztát,arra mehet zsírszegény túró v. mák ilyesmi, csak annyi hogy édesítővel csinálom.
Ezek mind 500-600kcal-k,pontosan én sem számolgatom.
Vacsira tojásrántotta 3 tojás,sok hagyma,pici olaj,ehhez már csak savanyúságot szoktam enni,koviubi,pároltkáposzta;vagy virsi savanyúval;vagy szoktam csinálni hogy negyed kg zsírszegény túróba belekeverek egy kis light pudingot,ezt is nagyon szeretem és nagyon laktató;vagy tejbezabit(Norbi recept)
Ezek is úgy 400-500kcal körül vannak.
Remélem van köztük ami neked is a fogadra való és tudtam segíteni;)
Szia Pirosalma!
Olvasgattam a hozzászólásaid amik tetszettek ezért szeretném kérni a tanácsod.
Én hétköznap kb.1500 kcal-t eszem, hétvégén olyan 2000-2500 körül.Emellett kétszer járok kondizni és kétszer futni.
Így tudom tartani a súlyomat és jól is érzem magam.Még régen fogytam 8 kilót,azóta kis ingadozásokkal tartom.
A gond az, hogy ha majd megyünk nyaralni, tuti 2 hét alatt 3kg rám fog jönni(eddig mindig igy volt)
Pedig 2800 kcal-nál biztos hogy akkor sem eszem többet.
Szerinted mi lehet az oka?
Hát, nekem ennyi jött ki:)1200 kalória/nap. egyébként 1700 lenne a normális....
Majd előkotrom a könyvet holnap:)
Az az alapanyagcsere. Azt még legalább 1,5-tel szorozni kell.
Hány kg és milyen magas vagy?
Azért a bekómázás kicsi erős, az még alultápláltaknál, súlyos éhezésben sem jellemző. Ettől függetlenül nem jó, ha túl kevés energia és szénhidrát jut a szervezetbe.
A másik fórumot nem ismerem, nem tudom garantálni, hogy jó tanácsokat fognak adni...
A világ legnagyobb baromságát tennéd! Lehet, hogy fogynál valamennyit de az is lehet, hogy annyira leesne a vércukor szinted, hogy "bekómáznál"
Fogyni csak tudatosan és hosszú idő alatt lehet.
És csak akkor ha legalább napi 4 szer inkább 5 ször étkezel.
A zsír szénhidrát fehérje normális arányú fogyasztása szükséges a fogyáshoz. Némi mozgással és sok folyadékkal kiegészítve.
Szia, Pipi!
Igen, a napi szükségletnél (2000-2800 között általában) kell kevesebbet enni egy kicsivel a fogyáshoz.
Léccike olvasd el tényleg azt a fórumot. Azt írják, a létezéshez kell 1800! Ez a másfélszerese annak, amit másodjára tervezel (1200) tehát még mindig nagy a különbség. Utolsó xenonn hozzászólása hasznos lehet számodra még mindig, ő 1000-rel csinálta és azt írja, idegkárosító... na nem a fogyás, hanem az alacsony kalóriabevitel...
Nah jó, olvass, ha szeretnél, de gondolom körültekintő szeretnél lenni, mielőtt nekikezdenél. A mozgás fontosabb, mint a kalóriák számlálása!!
Szia, Cafi!
Az 500 kcal/nap nem ajánlott senkinek, semmilyen időtartamra. Nincs is értelme, lelassul az anyagcsere tőle.
Tudnék számot mondani, de minek? Ne csinálj hülyeséget inkább, ok?:-)
Szia!
A választ én sem tom neked megmondani + szerintem ez attól is függ milyen az anyagcseréd!
De a napi átlag ahhoz, hogy tartsd a súlyod (ülő munka mellett 1600kcl-a!
Az az 500kcl szerintem baromi kevés, sőt mi több ha kibirod és eredményes lesz naon hamar vissza fog utánna jönni rád!!! Nem egészséges!(szerintem)
Szia!
Válaszolni nem tudok a kérdésedre, de van egy hasonló fórum itt a oxán, amit elolvasásra ajánlok: Napi két órás kardióedzés és 1000 kalória bevitelével mennyit lehet fogyni?
Szvsz 500kcal semmi, sőt halálka, ne tedd!
További ajánlott fórumok:
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Ha tényleg lecsökkentik a GYED idejét 1 évre, akkor hová teszik az emberek a gyerekeket és hova mennek dolgozni az anyák?
- Tapasztalatokat kernek: Ha du. 4 utan nem eszek szerintetek mennyit fogyhatok (/ honap)?
- Minden nap Norbi kick-box edzését ha végigcsinálom, és heti 3szor futok. mennyi idő alatt fogyhatok kb. 15 kg? Valaki fogyott vele?
- Mennyit fogyhatok így?
- Mennyi idő alatt, mennyit fogyhatok az Atkins-el, ha mellette mindennap 30-40percet görkorcsolnyázok?