Ha kontaktlencsém van festhetem a szemem? (tudásbázis)
Én simán festem a szemem, sőt ki is szoktam húzni. Kicsit figyelni kell, de szerintem semmi gáz. Mondjuk én minőségi sminkcuccokat használok, meg szempillaspirált is.
Szóval nem gáz
Nekem is kontaktlencsém van és festem a szemem.Jó minőségű termékeket használok,és nagyon figyelek a smink eltávolításra!
(kemény lencsém van,egyszer meghúzódott a szemhéjam a lemosásnál,a lencse becsúszott a szemem sarkához és nem mozdult.húú,mire kiszedtem..)
De ezen kívül semmi gond nem volt,itt meg én bénáztam:)
miért ne!
először be a lencse, aztán fel a smink, este pedig ki a lencse és le a smink.
én úgy hallottam nem ajánlott!!!
de te tudod!
Igen.
Én így tapasztaltam:
Amire érdemes vigyázni, hogy ne használj vízálló szemfestékeket, mert ha véletlenül belemegy a szemedbe (vagyis vagy a lencsére, vagy alákerül), akkor nemcsak hogy a látást homályosítja, vagy kellemetlen szúró érzés, de akár fel is sértheti a lencse felületét, és akkor bizony ki kell dobni.
A szemedet nem csak a szempilládat
fokozottan figyelni kell a higiéniá-
ra.
Festheted,előbb tedd be a lencsét,s csak utána kezddj neki a sminkelésnek!
Nekem is lencsém van,s ami bevált:
L'oreal Double Extension(ez egy két komponensű szentpillaspirál
Szemceruza:Astor Eyebrown pencil(fekete)
Jó sminkelést neked,és van még egy tippem,ami nnagyon bejött!Ez egy avon termék,alapozó alá használom,a neve:Invisible light.Jó sminkelést,és énn is várom az ötleteidet,és a sikeredet!Remélem,segítettem valamicskét.Pussz,Hanna-Panna
További ajánlott fórumok:
- Színes kontaktlencse
- Észrevétlenül eltűnhet egy kontaktlencse a szemből?
- Fodrászok és hozzáértők, segítség! Mikor festhetem újra a hajam?
- Miért száraz a szemem és miért nem javul? Nem hordom már a kontaktlencsét sem, mégsem javul. A műkönny sem használ, csak pár percig.
- Tegnap kezdtem el használni először kontaktlencsét és egyenlőre még "érzem", hogy ott van a szememben. Elmúlik majd?
- A szemészetes papiron előbb a bal vagy a jobb szemem dioptriája van? kérlek segísetek, mert nem tudom, hogy milyek a jobb/bal kontaktlencsé