Miért száraz a szemem és miért nem javul? Nem hordom már a kontaktlencsét sem, mégsem javul. A műkönny sem használ, csak pár percig. (tudásbázis)
És neked jó?
Hordasz lencsét?
Vizet nem sokat.
Teát iszok 1,5-2 litert. Édesítőszerrel. Már arra is gondoltam, hogy kiktatom az édesítőszert.
De üresen utálom a teát:S
Ezert irtam, hogy vizsgaltasd meg, mert ha gond van vele, mas protokoll kell, mint az egeszseges pajzsmirigyueknek.
Az egesz szervezetnek szuksege van ra, persze sok orvosnak kenyelmesebb legyinteni, hogy a pajzsmirigyed miatt ne szedd, viszont igy megvonod a tobbi testreszedtol, szerveidtol.
PMS-re is jo, mellfajdalmakra a ciklus elott.
De az alulműködésre nem jó a jód vagy rosszul emlékszek?
Mintha ezt mondta volna a doktornőm.
Lehet, hogy utána fogok járni, igazad van.
A helyedben megnezetnem azt a pajzsmirigyet es kiprobalnek egy jodkeszitmenyt, nem csak a pajzsmirigynek van jodra szuksege, a petefeszkeknek, emloknek (mellrakosoknal a legfontosabb taplalekkiegeszito), minden mirigynek, ezert okozhat szarazsagot, ha hianyzik.
A lencsehordashoz nem ertek, de ha abbahagytad, helyre kellene jojjon, ha az okozta.
Van némi alulműködésem, de nem vészes.
Én arra gyanakszok, hogy a szemem besokallt a sok lecsehordástól:(
Már rengeteget olvastam ezzel kapcsolatban, "csodaszerről" vagy csodagyógymódról senki nem írt.
Akinek javult, attól javult, hogy nem hordta a lencsét.
Én is ezt teszem, még sincs változás.
A pajzsmirigyed rendben van?
A jodhiany okozhat ilyet (szaraz szemek, szajszarazsag..), erdemes lenne kiprobalni, ha mar semmi mas nem segit.
Leírom kicsit bővebben a bajom:
21 éve hordok kemény kontaktlencsét, tavaly augusztusig semmi bajom nem volt vele.
Akkor el kezdett kényelmetlenné válni a bal szememen, használtam műkönnyet, de egyre csak romlott és romlik azóta is a helyzet.
Voltam 2 szemorvosnál, vizsgáltak mindent (kivéve könnytermelést), szemszárazságon kívül más bajom nincs.
3 féle műkönnyet próbáltam ki, a lencsét már alig hordom (heti pár órát csak), mégse javul.
Igyekszek sokat inni (1,5-2 litert), az asztalomra tettem minipárásítót.
Olyanok hozzászólását és tanácsát várom, akik megtapasztalták mindezt.
A műkönny sajnos csak pár percig segít, utána szinte rosszabb.
Menj el szemorvoshoz, mert lehet nem megfelelő szemcseppet használsz. De lehet van valami más gond, amit kezelni kell.
A kontaktlencse használata után általában pár nap alatt megszünnek a gondok, ha az okoz viselési problémát.
Szerintem egy orvosi vizsgálatot eressz meg, mert az sem jó ha te magad kísérletezel a sok termék közül, mert lehet pont nem szabad valamelyiket, aztán nehogy rosszabb legyen a végén. Inkább lásson doki, az a biztosabb!
További ajánlott fórumok:
- A kontaktlencse használata okoz-e szemünkben károsodást?
- Mi használ száraz hajra?
- Érdemes olyan hajvasalót vásárolni, ami nedves és száraz hajra egyaránt használható?
- Tegnap kezdtem el használni először kontaktlencsét és egyenlőre még "érzem", hogy ott van a szememben. Elmúlik majd?
- Száraz szem és kontaktlencse?
- Azt szeretném tudni, hogy ha lejárt a kontaktlencse szavatossága, használható-e ha esetleg egy friss folyadékba átteszem?