Száraz szem és kontaktlencse? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én egyáltalán nem bírom hordani a kontaktlencsét, annyira irritálja a szememet. Az optikusommal,már szinte mindent kipróbáltunk, de mindhiába. Pedig már a fogamzásgátlót sem szedem (nem csak emiatt), ami szintén hajlamosít a szemszárazságra.
Sajnos nekem sem a műkönny, sem a különböző tulajdonságú lencsék (víztartalom, oxigén áteresztőképesség, napi, havi stb.) sem segítettek.
Nekem több optikus is azt mondta, hogy nem feltétlenül a magas víztartalom a megoldás, mert az jobban párolog, így a szemtől is több nedvességet vonhat el.
Én inkább feladtam a próbálkozást, és csak edzésre szoktam betenni, egy héten 2-szer, ami kb. 1 óra, de az is inkább kínszenvedés.
Szia!
Én régebben hordtam lencsét, de olvasni, tvzni nem tudtam vele. Vagyis ha sokáig kellett egy pontra koncentrálnom, akkor kezdett száradni, fájni a szemem. Gondolom ilyenkor kevesebbet pislogunk. Aztán abbahagytam a lencsézést, szemüveggel nincs ilyen problémám. (nagyon ritkán, strandra használok csak lencsét)
További ajánlott fórumok:
- Észrevétlenül eltűnhet egy kontaktlencse a szemből?
- Ha kontaktlencsém van festhetem a szemem?
- A kontaktlencse használata okoz-e szemünkben károsodást?
- Ha cilinderes a szemüvegem, mi van akkor ha nem cilinderes kontaktlencsét veszek?
- Ha magam után fizetem az egészségügyi szolgáltatási járulékot, jár-e támogatás kontaktlencsére és kifizetik-e az útiköltséget a szemészetre?
- Miért száraz a szemem és miért nem javul? Nem hordom már a kontaktlencsét sem, mégsem javul. A műkönny sem használ, csak pár percig.