Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy küld emailt a nav, tárhelyre, hogy kiutalás megtörtént?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv!
Március 26-án lett beadva az adóbevallásunk,számlára kértük.Elvileg ma kellett volna megérkeznie de még most sincsen semmi.Érdeklődni szeretnék,hogy napközben is lehet utalás vagy csak reggel? Van még rá esély hogy ma megkapom?
Köszönöm a választ!
Nem kaptál am levelet tárhelyre értesítést hogy vissza tartja belőle a gép jármű adót?
Mert így szokták hogy ha bármi "tartozás" áll fent azt vissza tartja a többit ki utalják
Nem várnak hogy be fizetik.. ☺️🫤
Pedig ezt elvileg nem tehetik meg. Ha tartozás van azt vissza tartja belőle a többit utlaja
Azért az szép amit a NAV művek néha 🫤
Akkor az rendben van
Biztos 26án adtad be?
Annak ma jönnei kell ma számlára
Az hogy a gépjármű adót vissza tartja belőle arról kaptál valami levelet? Postán tárhelyre?
Sziasztok! Online adtam le az adó bevallást 03.26-án, navos telefonos segítség mellett. Bankszámlára kértem, elvileg a mai napon kellene megkapnom, erre van még esély? Belépve a nav oldalára látom, hogy ott van túlfizetésként már pár napja.
Az okozhat gondot, hogy a gépjárműadót nem fizettem még be? Előre is köszi a segítséget!
Ez már a postán múlik sajnos nem a NAV-on
Ők ahogy le járt a 30adik nap április 22 feladták postára
A posta 3 munkanap minimum de van hogy több
Plusz ki vinni csak 300ig viszik ki a felett csak értesítőt
Ha március 27 adtad be annak a 30adik napja holnap lesz 26án. Hétvégén és ünnepnapokon nem utal a NAV hamarabb sem mint 30 nap. Így majd csak hétfőn 28án kapjátok meg.
Reggel 8 körül szokott érkezni.
Akkor fel kell jelenteni. Az nem az ő pénze ha még tartja és nem adja vissza az lopás minimum.
De ha a NAV nem tudja vissza hívni ezt el fogja szeretem mondani
De reméljük nem olyan helyre került és elég neki hogy a NAV kéri vissza
Bár én azért a könyvelőt sem hagynám ennyiben ha ő rontotta el a számla számot. Azért nahh fizet az ember érte és még el is rontja azért az gáz...
Ezért is csinálom én már évek óta magunknak és családon belül is mindnekinek 🙂🙂
Akkor valószínűleg a NAV próbálja vissza hívni a pénzt attól akinek ki lett utalva. Elvileg neki bele kell egyezni ebbe. Bár ha nem egyezik az asszem bűn cselekmény. NAV-nál ilyen még nem volt csak ismerőmnek más pénz ment rossz számla számra... Meg nem tarthatja az biztos mert nem az övé
Gondolom onnan vissza kerül a NAV-hoz és utána a NAV utalja ki neked a számládra. De hogy mennyi idő ez ezt nem tudom sajnos. Biztos bele telik egy kis időbe. De a fő hogy foglalkoznak vele és vissza szerzik.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?