Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én még nem látom az összeget! De sebaj
👍👍
Pont most nézem én is hogy látszik már az adószámlán az összeg ☺️☺️ gyorsabbak voltak mint tavaly.
Tájékoztatás képpen leírom, ha valaki úgy járna mint én. 🙄
A házastárs második keresztneve lemaradt, de nem lett belőle gond. Az adószámlán megjelent az összeg. 😁
Köszi!
Akkor nem keveredik össze.
Nem kell. Van aki postán küldi be van aki online ☺️ a tervezet amit a NAV csinál majd csak márciusban lesz fent. Amit írtam ott az üres van fent azt ki lehet tölteni már online is papír alapon is akár te ha tudod hogy kell akár könyvelő
Ha ezt meg csinálod és be küldöd utána a tervezet amit a NAV csinál már nem lényeg az érvénytelen lesz. ☺️☺️ De a NAV majd csak március közepe felé rakja fel a tervezetet..
Értek hozzá.
Ahol írjátok, még nincs fent a tervezet, csak üres nyomtatvány van. Azt töltöttétek ki?
Ha igen, akkor nem lesz keveredés? Mert ugye a NAV, csak március közepén rakja ki a tervezetet.
Miért kellene postán küldeni?
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy 2024.November 28.napján voltam a NAV-nál adóbevallás miatt, kiderült hogy túlfizetésem van, elintéztük gyorsan. November 30.án kaptam egy üzenetet hogy nem jó a bevallás, így visszamentem, kiderült h az előző ügyintéző rosszul töltötte ki a rendszerben a visszaigénylést (volt tartozásom is, amit a visszaigényelt összegből vonnak majd le.) Dec.3.án sikerült helyesen kitölteni egy új ügyintézővel, mondta h 30 napon belül meg fog érkezni a számlámra a pénz. Kérdeztem fogok e kapni a tárhelyre visszaigazolást, mondta hogy nem, csak akkor kapok levelet, ha nem jó a bevallás. Most ugye 2025.Jan.4.e van, 3.án kellet volna megjönnie mert 4.én könyvelték el. Persze van h a 31. napon utalnak, nem vagyok türelmetlen..De ügyfélkapun semmi sem jelzi hogy utalni fognak.. Adószámlán ott van tételesen a tartozás, a túlfizetés és hogy mennyi összeg jár. Könyvelésre váró elem, összeg nincs, viszont semmi más sincs ott mint ahogyan mások írták hogy van ott egy 1 vagy 2-es szám ami a kiutalást jelenti. Telefonálni a NAV felé nem tudtam még, mert ügyfélazonosító nélkül,nem kapcsolnak ügyintézőt és mikor máskor küldenék ki az azonosító kódot igénylés után, mint szombaton... Előre is köszönöm az értelmes válaszokat és a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?