Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Szia
Január 19 küldtembe és az este annyit láttam hogy feldolgozás alatt. Még most hamarabb is kezdték feldolgozni. ☺️
Szia
Január 29 és annyit jelzett az este hogy feldolgozás alatt. 🤷🏻♀️
Sziasztok január 28án adtam be a bevalást ügyfélkapun és az adószámlán még nem mutat semmit
Azt az összeget fogjátok vissza kapni ☺️ adózói többletként/túl fizetésként kell jeleznie az adószámlán ha el fogadta a bevallást ☺️
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni így még nem jártunk január 23 ugyfel kapun adtuk be az adobevalàsunkat minden évben egy összegben kérjük a 3 gyerek után. MA néztem az adoegyelegünket és túlfizetést mutat ez mit jelenthet .köszönöm szépen válaszotokat
Majd csak látszódik az is. ☺️ Így is hamarabb van már mint tavaly mert akkor 15 után kezdték el feldolgozni most meg már ma látszódik. Előbb utóbb ott lesz neked is az adószámlán ☺️
Én január 23 adtam be eszja online. A bevallás azt írja feldolgozott és ma már a számlán is látszik az összeg.. Húgomét is én csináltam neki 29 lett le adva ugyan úgy online és neki is feldolgozott már és látszik az összeg is. ☺️gondolom csináljak szép sorban.
Mikor adtad be a bevallást? Én 4.-én.
Igen. Tavaly 15.-e körül látszott, ha jól emlékszem 🫣
Sziasztok!
Én még nem látom az összeget! De sebaj
👍👍
Pont most nézem én is hogy látszik már az adószámlán az összeg ☺️☺️ gyorsabbak voltak mint tavaly.
Tájékoztatás képpen leírom, ha valaki úgy járna mint én. 🙄
A házastárs második keresztneve lemaradt, de nem lett belőle gond. Az adószámlán megjelent az összeg. 😁
Nem, nem keveredik. Mindig az első beküldött bevallás az érvényes ☺️ ha be küldöd is meg csinálja a tervezetet a NAV, de az akkor érvénytelen/törölt lesz.. nem keverednek össze ☺️
Köszi!
Akkor nem keveredik össze.
Nem kell. Van aki postán küldi be van aki online ☺️ a tervezet amit a NAV csinál majd csak márciusban lesz fent. Amit írtam ott az üres van fent azt ki lehet tölteni már online is papír alapon is akár te ha tudod hogy kell akár könyvelő
Ha ezt meg csinálod és be küldöd utána a tervezet amit a NAV csinál már nem lényeg az érvénytelen lesz. ☺️☺️ De a NAV majd csak március közepe felé rakja fel a tervezetet..
Értek hozzá.
Ahol írjátok, még nincs fent a tervezet, csak üres nyomtatvány van. Azt töltöttétek ki?
Ha igen, akkor nem lesz keveredés? Mert ugye a NAV, csak március közepén rakja ki a tervezetet.
Miért kellene postán küldeni?
eszja.nav.gov.hu oldalon minden évben magunknak csinálom a kiadott m30as papírok alapján ☺️ de fent van a nyomtatvány is lehet már postai úton is be küldeni. Ha nem értesz hozzá könyvelőkkel is lehet már. Én mindig január végén meg csinálom online és a márciusi első utalással kapjuk is ☺️ idén ez március 3 lesz majd akkor utalnak először (beadástól számolva 30 nap) de leghamarabb ugye március 1. Csak az most szombat lesz így március 3 az első utalási nap majd.
eszja.nav.gov.hu oldalon 😊
Hogy csináltatok adóbevallást?
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy az adóbevallásban lemaradt a házastárs második keresztneve módosítani kell vagy elfogadják így is?
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a gyerekek utáni adóbevallás igényléséhez a nyomtatvány a nav oldalán mikor lesz elérhető? Köszönöm.
Sziasztok! Tanulva a tavalyi évből,már kész a bevallás,ma megcsináltattam. Kérdés melyik címre adjam fel ?Sajnos azt elfelejtettem megkérdezni
Előbb utóbb ha elkezdik feldolgozni látszódni fog ott is. A beadott részén ott van aztán majd csak a többi is... Van még rá bőven idejük ☺️
Köszönöm , én is erre tippeltem :)
Szia. Nekem sem látszik ott még. Előbb utóbb ha elkezdik feldolgozni látszódni fog az szerintem ☺️
Sziasztok , érdeklődésképp kérdezném hogy ha beküldték a bevallást 21 én akkor az ebev felületen a dokumentum állapota allatt miért nem mutatkozik a bevallás , viszont a beküldött dokumentumoknál szerepel .
Beadásától számotott 30 nap után, de leghamarabb minden évben március 1 utalnak. Mivel az most szombatra esik így a legelső utalások március 3 lesznek ☺️☺️
További ajánlott fórumok: