Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
A legtöbb állami szervnek, sőt nagyvállalatnak 30 nap a válaszadási határideje
NAV értesitett hogy túlfizetésem van/szerintem nem/. Kivárom a 30 napot aztán reklamálok
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, ha augusztus 8.-án adtam be,akkor mikor kapom meg azt ami jár, mert 7.-én jár le a 30 nap de az szombat.
Köszönöm a segítséget!( remélem lesz 😆)
Jo napot pénteken(2024.08.23.)
Nulázotott az adom mikor várható a postai kifizetést?
Sziasztok! Önellenőrzést kellett végeznem az adóbevallásomon, melyen adózói többlet keletkezett. Elvileg augusztus végén jár le a 30 nap, de ma kaptam az ügyfélkapumra levelet, hogy többletem van és ugye kiutalási kérelemmel megkaphatom. Nem tudom, hogy kitöltsem-e a kiutalási kérelmet, vagy automatikusan utalják majd hiszen a bevallásban megjelöltem a bankszámlám. Kiutalási kérelemnél gondolom újraindul megint a 30 nap😃
Köszönöm előre is a tanácsokat!
Na azt gondolom, hogy megosztom.
Az van, hogy ha tuti jól van benyújtva a visszatérítési kérelem, akkor hajszálpontosan 30 nap, mire ki/átutalják, attól függően ki miként kéri. És: az ebev portálon látszik a dolog, nem beszélve arról, hogy ügyfélkapura is jön értesítés.
Tehát: ebev portál/ügyfélkapus bejelentkezés/szolgáltatások/adószámla és pótlékadatok/adószámla pont alatt 1 új lekérdezést kell indítani. Majd lekérdezés indítása/alul a név mellett megjelenik az eredmény alatt 1 pdf állomány, ami nem aktív, felette van elkészült eredményekre katt. és akkor megnyitható a pdf. A letöltött állományban a pénzforgalmi tételen előírják a túlfizetést, hogy a számla 0-ás legyen, és ott alatti még az is ott van, hogy pld. 2-es kiutalás. Na ettől az időponttól lehet várni a postást a zsével, ami pár munkanap (kb.3) utalás meg talán 1 nap
Sziasztok!:) én 16 án igenyeltem vissza aznap rögzítették.
Tegnap hívták adó hivatalból mert én meg 4 évre visszamenőleg igenyeltem türelmet kérték , megkérdezem H mikor jön amit most egy évre igenyeltem válasz az volt ezen a héten mindenképp meg kel kapjam posti úton. Szóval csajok elvileg ezen a héten jön. Szép napot
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?