Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Elvileg: a piros a tartozás, kék: túlfizetés. A zöld pedig a nullás. Ha 17én módosítottad akkor ott újra indult a 30 nap az fix. Ami majd május 17 fog lejárni ami ugye szombat. Így május 19 hétfőn kell kapnod
És mit jelentenek a színek?
Március 25.én adtam be személyessen postára kértem.
És az mit jelent,hogy jóváhagyás dátuma?
Szia. Én az ugyfélportal.nav.gov.hu néztem Adószámla lekérdezés
Sziadztok.Hol nézitek ti,hogy zöld vagy kék az összeg?Valaki lebírná írni nekem köszönöm szépen.
Szia! Mivel Te április 17-én módosítottad,ezer százalék hogy a következő naptól indul a 30 nap...A kék szín sajnos nem tudom mit jelent, nekünk zöld volt végig. A Kyra fog tudni neked erre pontos választ adni
Sziasztok! Március 26-án adtuk be, és megjött az utalás
Sziasztok március 26.adtuk be .megjött az utalás
Ha már nem zöld az összeg hanem kék az mit jelent?
Sziasztok, a könyvelő elrontotta az adóbevallásomat, rossz számlaszámot adott meg, így máshoz került a kiutalt összeg. 9.en voltam a navnal ezzel kapcsolatban. Mennyi idő mire a pénz visszakerül? Hogy zajlik ez a dolog? Köszönöm ha valaki tud valamilyen információt ezzel kapcsolatban!
Szia. Mi is 26-án adtuk be, elvileg 8 kor rajta kell legyen...
Sziasztok hozzáértő segítségét kérném. 28 adtam be életem első visszaigénylését. Tudom hogy 30 nap. Én számlára kértem de mivan abban az esetben ha hétvégére esik a 30 nap. Csak utánna utalnak vagy úgy van mint a fizetés hogy akkor pénteken megjön. Köszönöm szépen
Sziasztok. Én 26án adtam be, de csak simán elfogadtam.. aztán jóval később (április 17) rájöttem hogy nincs bankszámlaszám megadva. Én a módosításra mentem rá, ott sikeresen meg is adtam, viszont hibaüzenet kaptam. Ha rámegyek megnézni a bankszámlazámom ott szerepel. Ha jól rémlik eddig +túlfizetés volt, este ránéztem és már -volt és talán kék. A plusz az zöld volt. Ma meg fogom nézetni ha nem utalnak. Nem tudom mennyi az esélyem arra hogy megkapjam
Mi március 26-án adtuk be online és számlára kértük akkor ma elvileg utalnak is?
Nem nem kell, valószínűleg azért most jelent meg ma a számlán mert most fogadta el az önellenőrzést és már látszik is ami vissza jár. Nincs vele semmi teendő. Ugyan úgy 30adik napon küldik majd ☺️
Igen beadtuk még feb elején meg is kapta az abba szereplő összeget , viszont elfelejtettük h 2honapig volt máshonnan is keresete és azt most kapta meg a papirt igy lett egy önellenőrzés beküldve amivel még jár vissza elég sok pénz , igy az a maradék mai nap lett az adószámlán és megtévesztett hogy beadta hogy kérhetem a kiutalását , viszont igen a bevallásban a fő lapon ki lett töltve h átvezetést/kiutalást kér és a sz.szám is . Akkor az most automatikusan meg jön 30 . Nap , nem kell foglalkoznom azzal hogy külön kiutaltassam ugye ?
Értem, köszönöm szépen válaszodat,
Ha 19 adtad be az na még nem is lehetett. Annak a 30adik napja április 18 volt ami nagy péntek ünnep volt. Utána hétvége és húsvét volt. Azt csak április 22 adták postára. A posta pedig fix 3 munkanap van hogy több de a 3 nap az fix. Leghamarabb holnap kaphatod. Ráadás csak 300ig viszi ki a posta a felett csak értesítőt dob be és be kell menni érte 😄☺️
Március 19 voltam el intézni,postai úton kértem ,de még nem érkezett meg , fel hívtam ma a postát azt mondta pénz biztosan nem érkezett 🤔 attól még lehet hogy holnap meg küldik
Hú ez így kusza.
Be lett adva a bevallás és volt egy önellenőrzésed közben?
Az adószámlán látszani is kell az összegnek ☺️ és írni is fogja amit írsz hogy rá lehet menni hogy ki utalás. De ha rendben meg adtad a számla számot és kérted a kiutálast akkor nincs vele semmi gond. Mindenkinek így írja.
Ha ez a papír átvezetéses papír (gondolom volt vmi ami vissza tartott belőle) akkor igen a 04.22 az a dátum amikor ki utalták postára. Így holnap akár már viheti is a posta ☺️
Sziasztok , kérnék szépen segítséget ha valaki tudna . Mai napon látszik az összeg az adószámlán és elintézett az önreverzió , viszont ugye ugy lett beadva h atvezetés és kiutalást kérünk sz.számmal , de most az adószámlán a tulfizetésnél látszik az összeg és az ügyfélportálon irja hogy túlfizetés rendezése , ha rámegyek akkor átdob a kiutalós nyomtatványra , ha nem töltöm ki akkor nem kapjuk meg ?
Sziasztok . Csak egy gyors kérdés.
Postára kértem és ez van a papírra írva hogy ... "A fentiek alapján az ügyintézési határidő leteltének napja 04.22."
Akkor viszont az nap ha minden jól ment akkor a postára küldték és holnapi nap akár ki is hozhatja a postás ? Vagy ez fixen jövő hét??
Előre is köszönöm a válaszokat , szép napot :)
Igen kértem és meg is adtam köszönöm szépen a segítséget
Ha kérted a bevallásban hogy utalják ki és meg is adtad a számla számot akkor rendben van, és holnap utalank ☺️
Sziasztok nekem az lenne a kérdés hogy az adószámlàn rajta van hogy mennyi a túlfizetés azzal kell csinálni valamit vagy hogy van ilyenkor a NAV oldalon néztem meg
Március 26 személyesen adtuk be akkor holnap jön?
További ajánlott fórumok: