Igen... pláne szőkét nehéz házilag. Én csak úgy mertem, hogy megvettem a profi festéket a fodrászomtól (Selective reverso ultra blond) + oxit, mondta, miből mennyit mérjek. Ezt is csak az utóbbi home office-os időkben...
Jaja, nem egyszeru ez az oxizás :D Regen rovid hajam volt, aztan volt hogy nyarra kiszőkítettem. Csak ugy otthon, hazilag. Hat abban minden szín volt, csak nagyon szoke nem. Mert nekem amugy is tele van vörös pigmentekkel a hajam, aztan inkabb ilyen láthatóssági mellény színe volt mint szőke. 😁 Jol le is baszott a fodraszom aztan, mert neki kellett helyrehozni amit en elcsesztem.
Nem csak, de az előttem hozzászóló elég részletesen leírta. Én óvaintelek az olyan kísérletezgetéstől, ahol fogalmad sincs, mit miért csinálsz, mert nagy kárt is tehetsz a hajadban. Nem érdemes az oxin spórolni, egy elrontott haj többé kerül.
1. Ha változtatsz a mennyiségen, akkor kiszámíthatatlan, hogy hogy fog működni a festék. Elvben a megadott mennyiségű és koncentrációjú peroxid aktivátort kell a festékedhez adni, hogy az alapodtól függően elérd a kívánt végeredményt.
2.Ha mégis bűvészkedni szeretnél, akkor elvben próbáld meg ugyanakkora mennyiségű, de alacsonyabb százalékos aktivátort add hozzá, mondjuk 6-os helyett 3-ast. Ha dobozos hajfestéket használsz, akkor ez nehéz lesz, mivel nincs a dobozon feltüntetve a színelőhívó peroxid százaléka. Tehát, csak tippelni lehet.
3. Ha tetszik a hajfestéked, de sötétebb árnyalatot szeretnél, de nem annyira sötétet, mint a következő árnyalat, akkor vegyél két azonos gyártójú és márkanevű festéket, két egymás melletti árnyalatban és keverd 50-50%-ban, pontosan kimérve, vagy 1-1 dobozt teljesen felhasználva. Én ezt csinálom már egy éve és működik.
Színe elvileg sötétebb kellene, hogy legyen a festéknek, azonban a gyártó nem véletlen ad meg higítási arányt ahhoz az márkához/árnyalathoz, amit elad. Ezt tesztelték korábban, így ez tekinthető biztonságosnak. Elképzelhető, hogy esetleg egy majdnem 20%-kal több festéket tartalmazó egyveleg a kiszámíthatatlan színen kívül a fejbőröd is irritálni fogja. A hajadra meg aztán jó kérdés, milyen hatással lesz.