Ha felmond a munkáltatóm, akkor mi lesz a GYED-emmel? (tudásbázis)
A Mt.90 § e.)pontja alapján a munkáltató nem szüntetheti meg a munkaviszonyod.
Felmondási védelem a gyermek 3 éves koráig szól.
Ha GYES ideje alatt vissza szeretnél menni dolgozni akkor a munkáltató köteles visszavenni.
Amennyiben munkát nem tud biztosítani akkor állásidőt kell fizetnie.
Sziasztok
Nekem is kellene egy kis segitség. 2009. októberében született meg a kislányom, most 2010 szeptemberétöl megszünt a munkahelyem. Ez egy bolt volt és csödbe ment de azóta már más folytatja a dolgokat. A fönököm engem semmiröl nem értesitett, tudom hogy a gyed az jár de nem kellett volna valamit csinálnia ilyenkor? Ö szépen eltünt még tartozik a kolleganömnek fizuval. Szerintetek?
Értem, köszönöm.
Egyébként október 7-től vagyok munkanélkülin, előtte pedig GYES-en voltam. Az is beleszámít vagy nem?
Nem jár le, az biztos, mert januárban szülök, a munkanélkülire pedig júnis közepéig vagyok jogosult.
A kellő idő mit jelent? Hány nap szükséges?
Nekem is lenne egy hasonló kérdésem.
Ha munkanélküliről megyek szülni, akkor jogosult vagyok a GYED-re, vagy csak a GYES-re?
A munkáltatótól is kaphatja a gyedet, ha az kifizetőhely. Én is így kaptam. (Persze ezt a munkahely, és Állambácsi elszámolják egymás között, de az utalást a munkahely intézi)
Ha azonban megszűnik a munkaviszony, akkor az Államkincstár folyósítja a továbbiakban. Nekem megszűnt a munkehelyem, így már én is a kincstártól kapom a pénzemet.
Szia!
Én jelenleg munkanélküli vagyok,úgy lettem terhes,hogy a cégem előtte közös megegyezéssel felmondott.Most szültem 15 napja.Előtte 6 évet dolgoztam.Nekem is jár a Jed-Jes is.Hiszen ehez nincs köze a munkáltatónak.Én így tudom.
A gyedet nem a munkáltatód fizeti,hanem az államkincstár. Gyedet a terhességed előtt végzett munkád, és befizetéseid után kapod.
A munkáltatódnak ehhez nincs köze.
szia gyeden vagyok 2011 augusztus 30.-ig jár még
nem akarok visszamenni mert három picurkánk van és itthon maradok velük anyaságin
Ha munkaviszonyból mentél szülni, és GYED ill. GYES alatt megszűnik, attól még ugyanúgy jogosult vagy az ellátásra, "csak" GYES lejárta után nem lesz hová visszamenned dolgozni.
Egyébként mi a pontos szitu? Mert nem mindegy, hogy babát vársz, és GYED-re mennél majd, vagy már GYED-en vagy...
Egyébként azt tényleg nem a munkáltató fizeti, hanem az államkincstár. Ott is kellett igényelnünk.
Szia!
Én is gyed alatt jöttem el a munkahelyemröl de ugyanúgy kapom. Nekem is közös megegyezéssel szünt meg a munkaviszonyom
További ajánlott fórumok:
- 6,5 év után felmond a munkáltató, mert kell másnak a hely. Mi a véleményetek?
- A munkáltató visszaveheti a munkavállalót, ha az korábban felmondott és közös megegyezéssel távozott?
- Érvényes / hivatalos-e az a felmondás, melyen a munkáltatói aláírás csak fénymásolat?
- Az e-mail-ban történő felmondást el kell fogadnia a munkáltatónak próbaidő alatt?
- Tud abban segíteni valaki, hogy felmondás alatt, ha valaki táppénzre megy, milyen jogai vannak a munkáltatónak?
- Közös megeggyezéses felmondással a munkáltató, és munkavállaló közt. Utána jár munaknélküli segély?