Az e-mail-ban történő felmondást el kell fogadnia a munkáltatónak próbaidő alatt? (tudásbázis)
Remoni nem irt hülyeséget.
Különben is: szokjunk már le végre a XXI. században az egy négyzetcentiméteren terrabyte-okat tároló kütyük idején az erdőket legyilkoló papírok környezetszennyező kinyomtatásáról!
Szerintem, ha aggályossá válik, simán be lehet határolni, bizonyítani, hogy ki küldte az e-mailt.
Próbaidő alatt bármikor felmondhatsz, de ha elektronikus úton teszed, akkor hogy lesz bevezetve az okiratokba? Hisz - gondolom - be lettél jelentve, adóztak utánad - ezeket viszont már nem tudják a munkahelyen elintézni egy fecni alapján.
Azon kívül csakis akkor fogadható el hivatalos iratnak egy e-mail, ha az elektronikus aláírással is el van látva, a megadott mailodról küldöd, és minden adatodat igazolod.
De akkor, amikor mindenütt az eredeti papírokat kérik, mert a másolat nem hiteles, akkor ez hogy lenne az? Márpedig egy munkaszerződés vagy annak felbontása eléggé hitelesnek kell, hogy legyen.Vagy viszi majd az otthon házilag kinyomtatott papírját a NAV-hoz meg a Tb-hez. Hihető, hogy azt majd ott elfogadják?
Szerintem ezt személyesen kell intézni.
Szerintem igen.
Az e-mail napjainkban a világon a leggyorsabb és az egyik legjobban dokumentált hírfolyam. Pontosan lehet tudni ki, mikor, kinek, mit küldött. Ráadásul pillanatok alatt visszakereshető. (Már akinek nem mániája a levelek törlése.)
Amihez nem követelnek meg kimondottan kézzel fogható papírt, mindent így intézek. (És tizensok évre visszamenőleg elő tudok rántani bármit. :D)
Rengeteg h. tv. van hatályban. Például az is, hogy most már sms-ben is tájékoztathatnak arról, hogy esetleg elhunyt egy családtagod a kórházban! :(
Milyen etikus ez is!
Miért nem tudod ezt személyes megtenni, hisz próbaidő alatt még csak különösebb indokod sem kell, hogy legyen!
Én nem ajánlanám ezt a lehetőséget, elég alpári dolog!
Igen, bár jobb a papír alapú egyértelműen, de az új Mt szerint elfogadható ez is, egy előadáson külön kiemelte a jogász.
Én el szoktam fogadni, mást úgyse lehet tenni.Ha nem akar többet dolgozni jönni az illető, nem fog, akkor már könnyebb egyszerűen lezárni.:)
Ettől már inkább jobb, ha feladod postán
és tentával alá is írod ha nem szeretnél bemenni.
Ezt személyesen illik, meg hogyan is?
Van hitelesnem számító e-aláírásod?
Az e-mail-ban lévő felmondást el kell fogadnia a munkáltatónak, próbaidő alatt?
Hivatalosnak számít egyáltalán?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a munkáltatók kerülik a 30-33 éves nőket?
- Albérlet felmondása
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Érvényes / hivatalos-e az a felmondás, melyen a munkáltatói aláírás csak fénymásolat?
- Tud abban segíteni valaki, hogy felmondás alatt, ha valaki táppénzre megy, milyen jogai vannak a munkáltatónak?
- Közös megeggyezéses felmondással a munkáltató, és munkavállaló közt. Utána jár munaknélküli segély?