Ha fél évvel ezelőtt negatív volt a rákszűrésem, azóta kialakulhatott-e nálam vérzés vagy más tüneteket okozó méhnyakrák? (tudásbázis)
Miért, ha véletlenül nem rák, akkor már mindjárt hiszti? Úgy értem, nem normális vérezgetni, és az okot meg kell szüntetni. Legalábbis én úgy gondolom, hogy ha a normális életvitelben akadályoz egy vérezgetés, azt nem lehet hisztinek nevezni, nehogymár most azért ne szeretkezhess, mert félsz, hogy olyankor jobban vérzik, vagy nehogy most ezért ne mehess fürdeni a strandon, mert félsz hogy könnyebben felfertőződsz, stb. stb. ezek közül egyiket sem nevezem hisztinek, és a normális dokinak ezt meg kell értenie. Ha nem, válts dokit...
Én helyedben felkeresném. Akkor is, ha nem súlyos dologról van szó
Hát, nemtom..
Én majdnem 2 évet hagytam ki szülés után, s akkor már P4-em volt(előtte soha semmi gondom nem volt), s később kimutatta a méhnyakrákot is, ki is kellett venni a méhem, petefészkeket, nyirokmirigyeket...Végül a szövettan kimutatta, hogy csak nagyon kezdetleges volt a méhnyakrákom, csak a méhem alján voltak elváltozások, szerencsére..
Sajnos nagyon hamar kialakulhat, de ha idejében el van csípve, akkor a legjobb...
Nekem a dokim azt mondja, évente kell a szűrés, akkor még időben el van csípve az ilyen nemkívánatos betegség..
Nálam amúgy semmi tünete nem volt a méhnyakrákomnak, csak simán elmentem 2 év után citológiai vizsgálatra, s tessék...
Ha vmi panaszod van, menjél azonnal dokihoz...
nem kívánom senkinek azt, amit átéltem, főleg így 34 évesen..:(
További ajánlott fórumok:
- A méhnyakrák tünetei és kezelése
- Védőoltás a méhnyakrák ellen.
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?
- Hány hetesen lehet érezni az első tüneteket a terhességnél?
- Endometriózis- Kinek milyen tüneteket okozott?
- Ismersz olyat, akinek P4 lett a citológia eredménye? Nőgyógyászati rákszűrésen.