Ha egyéni vállalkozó bővíti a tevékenységi körét, a bejegyzésért fizetni kell? (tudásbázis)
5. 63f169ae4d
2010. szept. 29. 19:33
Szia dixem!
2010. januárjától megváltozott az egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyintézés.
Adatváltozással, szüneteltetéssel és megszűntetéssel kapcsolatos bejelentéseket kizárólag elektronikus úton SAJÁT ügyfélkapun keresztül jelenthet be e.v. az Okmányiroda felé.
Ezen bejelentések illetékmentesek.
Bővebben: www.nyilvantarto.hu > Szolgáltatásaink > Egyéni vállalkozással kapcsolatos letölthető nyomtatványok
Ha további kérdésed van - esetleg konkrét segítségre/infora van szükséged -, akkor nyugodtan írj... :)
4. dixem
2010. szept. 28. 13:02
Azt tudjátok, hogy kb mennyibe kerül tevékenységenként?
3. hemos
2010. szept. 28. 12:59
Én meg úgy tudom, hogy igen! Amikor én csináltattam a vállalkozóit, mondták, hogy minél több tevékenységet tetessek bele, mert elsőre mindegy hányat kérek, de késöbb már fizetni kell érte!
2. mimmo33 (válaszként erre: 1. - Dixem)
2010. szept. 28. 12:56
nem.legalábbis nekünk nemrég intézte a könyvelő, és ha jól tudom nem kellett fizetni.
1. dixem
2010. szept. 28. 12:53
Ha egyéni vállalkozó bővíti a tevékenységi körét, a bejegyzésért fizetni kell?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni, ha nem akarnak fizetni? Mi védi a vállalkozót?
- Ha valaki gyesen van lehet vállalkozó? Kell járulékot fizetni maga után?
- Ha valaki kiváltja vállalkozói igazolványt, milyen összegeket és mire kell kifizetni mindenképp (tb, egyebek)?
- Részmunkaidős (4 órás) állás mellett lehet kiváltani vállalkozói igazolványt? Vagyis ekkor kell járulékot fizetni?
- Egyéni cég (nem egyéni vállalkozó) tevékenységének szüneteltetését hová kell bejelenteni?
- Egyéni vállalkozás tevékenységi kör bővítése: az új tevékenység kezdési időpontjához lehet visszamenő dátumot írni? Ha igen mennyivel?