Ha bekapcsol a hűtő, vagy fel/le kapcsoljuk a villanyt, miért megy el az RTL és a TV2 vétele a TV-n? (tudásbázis)
Ezt a fajta hosszabbítót beszerzem kedden,megyek Pestre :) köszönöm a tanácsot! :)
Ez így oké..de 5 hónapon keresztül ugyanúgy ki/be kapcsolt a hűtő,kapcsolgattuk a villanyt és semmi...akkor is érzékenynek kellett volna lennie nem?Ezt a részét meg ezért nem értem...mert ugyanaz a tv üzemel télen nyáron,télen nincs gond,nyáron van..
Csak annyi az
:)
Ha már veszel, akkor zavarszűrőst érdemes kipróbálni pl.
[link]
Azért csak pl. mert én nem mértem hogy tényleg szűr-e, nem próbáltam
Minden kapcsolgatós villamos készülék, mintz a hűtő és társai, egy áramlökést nyomnak a hálózatba
Ez okozhatja, de nem biztos, hogy "az arra érzékeny" tv csatornákat megzavarja
Csakszakmaközeli vagyok, de ezt a részét mélyebben nem ismerem
Ha mégsem sikerül megoldani, utánaérdeklődhetek
Ma veszek hosszabbítót megpróbálom,remélem tényleg csak ennyi...
Lcd tv-nk van és 2 éves...baja biztosan nincs,mert ha bejönnek a csatornák,akkor rendesen teszik azt....mint említettem ha bekapcsol valami vagy ki akkor ez a 2 csatorna eltűnik...és csak ez a kettő..ha tv-nek lenne baja akkor semmi nem jönne be..mivel egy antennáról jönnek...gondolom én.
A tutit meg senki nem mondja meg? :)
Én is fetrengek a röhögéstől....
zárlatos...mienk is az volt, kicsit furán, de minden működött
Nem lehet, hogy régi a készüléked. Az újabb típusoknál már az ilyen zavaró tényezőkhöz van beépítve valami szűrő. Gyerekkoromban a mi tévénk is olyan volt, hogy ha hajszárítót bekapcsoltuk zavarta az adást, vagy ha autó vagy motor ment el a ház előtt, akkor is elment a kép arra az időre.
Gondolom ugyan azon az áramkörön van a TV, mint a hűtő, így sajnos előfordulhat, hogy zavarja.
Nálunk volt ilyen régen, még a kazettás magnó idejében, ha felvettünk és bekapcsolt a hűtő, akkor nagy berregés volt a felvételen:DDD
Jobban szét kellene osztani az áramköröket....
Anyád! :DDD Majdnem megfulladtam a röhögéstől! :DDD
A tv-vel is lehet gond, én felhívnék egy tv szerelőt, hogy mit szól hozzá.
én, ha a gyerek szobájában bedugom a vasalót, akkor a led tv kijelzője elkezd villogni, mint amikor bekapcsoljuk..csak nem kapcsol be. :D
Mondjuk ez biztos feszültségingadozás, de, hogy nálad miért pont a tv2 meg az rtl..
mert szellemek vannak a lakásban:)
Ilyet még nem is hallodtam :)
Nem tudom mennyi van benne,de télen jobban van terhelve,mert a főbérlő árammal is fűt..Egyébként minden működik,szóval a tv-n is a többi csatorna is,ez a kettő nem..abban reménykedek ha innen sikerül elköltözni sajátba,akkor ez a gond megszűnik...mert ez így borzalmas..
kevés amper van a villanyórátokba? és együtt a kettő nem megy?
Nekünk is ezzel a 2adóval van gond, de én ezt eddig észre se vettem hogy összefüggésben lenne az árammal majd legközelebb megfigyelem.Digitális átállás óta van probléma nálunk.
Mert a hűtő és a villany jobboldali.
Megtettük..semmi érdemlegeset nem mondtak.annyit közöltek hogy van a közelben valami nagy elektromos mű ami befolíásolja a vételt..de gondolom azt az elektromos művet télen is üzemeltetik..
Helyedben a szolgáltatótól érdeklődnék, mert gondolom ott lehet a gond.
rtl..
december előtt is ez volt,akkor megszűnt a gond most 2-3 hete újra kezdte....egyáltalán nem tudjuk nézni,viszont a többi csatorna bejön rendesen..
Tudja valaki esetleg, ha be kapcsol a hűtő, vagy fel/le kapcsoljuk a villanyt miért megy el a trl és a tv2 vétele a tv-n?
További ajánlott fórumok:
- Minden bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy konzisztencia hiba, chkdsk-ról magyaráz valamit. Haldoklik a vinyóm? Mi a teendő?
- Ha felhívlak de ki van kapcsolva, vagy le van merülve a telefonod, akkor értesülsz róla a telefon bekapcsolásakor, hogy kerestelek ugye?
- Laptopomon bekapcsolásnál csak színes, vastag csíkok láthatóak, nem reagál semmire, segítsetek, mi lehet a baj?
- Mi a kezdő lapod amikor bekapcsolod a gépet?
- Nagyobb RAM-ot tettem a PC-be, de még a BIOS-ig sem jut el a gép bekapcsolás után, miért?
- Ha bekapcsolom a sz.gépet megjelenik a bejelenkeztető képernyő, és kiírja hogy válasszak felhasználói ikont. Hogy tudnám ezt megszüntetni?