Gyümölcstortánál a pudingot mivel helyetesithetjük? (tudásbázis)
Én túrókrémmel szoktam a gyümölcstortát megkenni.
1 Rama, 20 dkg porcukorral kikeverve, hozzá 25 dkg áttört túró. Minden gyümölcshöz illik. Legfinomabb ribizlivel, málnával, eperrel.
A legfincsibb gyümölcstorta recept!
4 db könnyű és finom joghurtot(a gyümölcshöz illőt)együtt felverünk fél liter HULALA tejszínnel és a végén hozzáadunk 1 db Habfix port.
Kemény lesz és rendkívül könnyű és ízletes a gyüm.joghurttól.Lehet piskótára is kenni, tálba rakni babapiskótára és rétegenként adott gyümölccsel megszórni. A legfinomabb dobostortalapokat/pékségekben lehet kapni)megtölteni vele és minden rétegre rászórni a friss v. fagyasztott gyümit.
a pudingot lehet helyettesíteni vajjal és lekvárral. :)rá rengeteg gyümölcs.:)
ha pedig a tortazselé nem tetszik,akkor csináld zselatinnal.az nem mű.:)
Nagyon szép lett a tortád, biztosan ennyire finom is :))) Még jó, h hagytatok Apának is.
Mit csöpögtettél a tetejére, amitől ilyen színes?
Pudingot helyettesíteni: gyümölcsjoghurt a sűrűbbik fajtából, és arra rá a gyümölcsöket.
Na persze, az is "mű-dolog" :)
Mondjuk én szeretem.
hát nem könnyű, mert ha csak a tésztára teszed a gyümit akkor sztem vagy legalábbis nekem olyan száraznak tűnik, meg ugye a pudingon van a gyümi a tetején a zselatin, bár álítólag azt lehet keményítőből is csinálni, én még nem próbáltam.
Talán valami krémet csinálj alá, amit tortákba vagy sütibe szoktak.
Csokipuding házilag recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
1.5 dl tej,
12 dkg cukor,
20 dkg étcsokoládé,
2 tojássárga,
5 dkg vaj.
Elkészítés:
A tejet és a cukrot mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük egy kisebb edényben. Amíg kézmelegre visszahűl, az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk.
Jöhet a puding lényege, az alapkeverék: a tojássárgákat kézi habverővel összekeverjük a langymeleg, édes tejjel, majd az egészet visszaöntjük a tejes edénybe. Takaréklángon folyamatosan kevergetjük kézi habverővel sűrűre főzzük, és amikor megvagyunk vele, levesszük a tűzről. Áttesszük egy nagy keverőtálba, és azonnal hozzádobjuk az étcsokit meg a vajat.
A csokival és vajjal feldúsított alapkeveréket robotgéppel 5 percen át jól felhabosítjuk, és miután a csoki meg a vaj tökéletesen elvegyült benne, máris kész a sűrű puding. Szétosztjuk 4 üvegkehelyben, és vagy önmagában, vagy édes tejszínhabbal megpúpozva tálaljuk
További ajánlott fórumok:
- Nudlit szeretnék csinálni, de nincs búzadarám, helyetesíthetem mással?
- A csoki utáni vágyat mivel lehetne helyetesiteni?
- Honnan tudok neten rendelni nagy szilikon gyümölcstorta formát?
- Ti hogyan kezdtétek a mellétáplálást? Tápszeres a fiam és öklendezik a gyümölcstől. Most beleraktam a tápszerbe és üvegből elfogadta.Ez gáz?
- Használhatok zselatinfixet tortazselé helyet gyümölcstortánál?
- Mivel lehet kimosni gyümölcstea foltot (fehér) ruhából?