Gyümölcstorta recept
A Gyümölcstorta hozzávalói:4 tojás
1 kis pohár kefir
10 dkg zabpehelyliszt
édesítő ízlés szerint
kis só
fél dl kókuszolaj
fél csomag sütőpor
2 csomag eper ízű pudingpor
édesítő
7 dl tej
tetszőleges gyümölcs felszeletelve, vagy karikázva
1 cs színes tortazselé
A Gyümölcstorta elkészítési módja:
A tojást habosra verjük az édesítővel, beletesszük apránként először a folyékony hozzávalókat, majd a többit. Tortaformában, vagy tetszőleges, sütőpapírral kibélelt formában sütjük. Ha megsült, lehúzzuk a sütőpapírt, félretesszük hűlni. A pudingporból a tejjel pudingot főzünk, kevergetés mellett kihűtjük félig. Azután a kihűlt tésztára simítjuk. Ráigazítjuk a felszeletelt gyümölcsöt, és megvárjuk míg teljesen kihűl. Az előírás szerint elkészítjük a tortazselét és a süteményünkre öntjük, amikor már kezd dermedni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. júl. 13. 10:34
A gyümölcstorta elkészítési módja és hozzávalói.