Gyorshajtás 9%-os, traffipaxos feljelentés, mégis hogy van ez? (tudásbázis)
Igen,az.Ezt már többször leírtam itt a hoxán.Az unokatesóm mondta.
Igazából engem nem háborít fel,mivel nem lépem túl.Kevesebbre senki nem állítja be (remélem).Ha meg többel mész,akkor vagy jön a csekk vagy nem.És mivel nem akarok abban reménykedni,hogy jó lelkű volt e a rendőr,betartom a sebességet.Így nem kerülök sz*r helyzetbe...jó esetben.
A kilenc százalék nemtom, hogy jött ki.
Arról sem tudok, hogy a tűréshatáron kívül, az fölött lenne még egy hatàr, ami alatt nem mérnek.
OK a műszer hibája felett
Én a 9%-ot nem értem, ami csak 5% /kerekitve/ 70-75
De kering tényleg valami km. szám , ami felett kezdik csak a büntetést. Hivatalos info dehol
Érti ezt valaki?"
Ilyen hajnali órán én a 9%-ot nem értem
Az semmit nem számit hogy a különböző oldalak számitásai 0Ft-ot irnak ki
3%-os hibahatárral dolgoznak a traffipaxok, amit felfelé alkalmaznak, tehát "jóindulatuan"
Arra hivatalos infót sehol nem találni, hogy 5km-es túllépés esetén büntetnek-e vagy nem
Tessék fellebbezni, 5ezer Ft, vagy infót kérni a
oldalon
Itt meg megnézheted a fotódat, nyilván a traffi beállitásai is rajta vannak, mert kötelező
Mivel KRESZ szerint megengedett legnagyobb sebességet túllépted, így KRESZ szabályt szegtél, ami önmagában szabálysértés a Szabálysértési Tv szerint:
224. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletben (a továbbiakban: KRESZ) meghatározott közúti közlekedés szabályait megszegi, ha a 217-222. §-a szerinti szabálysértés nem valósul meg, szabálysértést követ el.
(2) A KRESZ 40-41. §-ának, valamint más megállási, várakozási vagy táblával jelzett behajtási tilalom vagy korlátozás megszegése esetén a közterület-felügyelő is szabhat ki helyszíni bírságot.
Valószínű, hogy szándékában áll megbírságolni a hatóságnak, de kérhetsz meghallgatást, akkor enyhíthetnek vagy dönthetnek figyelmeztetés mellett.
Rendőrfüggő a traffipax beállítása?
Hát nem tudom, be becseszne (és felettébb felháborítana), ha így lenne.
Én nem tudom,hogy van e vagy nincs már...pont ezért nem lépem túl egyáltalán,hogy utána ne essek pofára. :) Mert a 70 az 70 és nem 71 vagy több.
Azt én is tudom,hogy régen volt ilyen,de! az unokatesóm rendőr és ő mondta,hogy rendőrfüggő a traffipax beállítása.A 10% az csak kedvezmény és lehetőség,de ha nem úgy állítja be a traffit,akkor sem lehet hibáztatni.
Amúgy nem tudom,hogy 5-tel való túllépésnél mi a helyzet.Hivatalosan erre nincs pénzbüntetés,de mégis kaptál levelet,szóval biztos van rá valaki törvény.
Szerintem telefonálj be,hogy lesz e pénzbüntetés.
Szerintem érthető.
70 helyett 75-tel mentél.
Ha 70 a megengedett, akkor elvileg 71 már túllépés. Gyakorlatilag van némi tűréshatár, de sokkal kevesebb, mint 10 %.
Gyorshajtás és gyorshajtás között a különbség ott van, hogy bizonyos szint felett közigazgatási bírságok vannak. A megengedett és a közigazgatási bírság alsó határa között szabálysértésnek minősül, ha túlléped a megengedett sebességet. A közig bírságok fixek és az üzembentartón vasalják be.
Eltörölték.
Bár azt nem tudom, pontosan mikortól.
Pénzbeszedés, semmi több.
30.000.- forint a minimum díj.