Gyors és könnyen elkészithető cseresznyés sütemény (beszélgetés)
Én igaz megggyel szoktam csinálni, de fincsi :)
30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, és sok-sok meggy :)
Szia!
Ez nem a kevert tészta receptje?
Sziasztok!
3 tojás,30 dkg cukor,2 evőkanál étolaj,1 pohár tejföl,30 dkg liszt,1 cs,sütőpor.
Összekeverem,tepsibe öntöm,megszórom zsemlemorzsával,és jöhet rá a meggy,cseresznye,bármi. :-)
Gyümölcsös clafoutis
Talán a világ legegyszerűbb süteménye. A végtelenségig variálható, semmi olyan lépés nincs benne, amit el lehetne rontani. Egyszerűen tökéletes. Akit zavar a francia megnevezés, az hívja csak nyugodtan tejespitének.
• 12,5 dkg rétesliszt
• 3 tojás
• 5 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3 dl 3,5% tej
• csipet só
Vajjal kikenem a piteformát, alaposan megrakom az alját gyümölcsökkel. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral. Ehhez adom a lisztet, majd a tejet. A fehérjéket kézi habverővel lágyan felverem, és hozzáadom a már összekevert hozzávalókhoz. A tésztát ráöntöm a gyümölcsökre, majd az előmelegített 185 fokos sütőbe teszem. Addig sütöm, amíg szépen meg nem színesedik a teteje. Langyosan és hidegen is kitűnő.
Szilvából csináltam, de biztos cseresznyéből is nyerő.
Cseresznyéből szeretnék süteményt készíteni,de kéne valami könnyen elkészíthető és gyors recept!
Rágja apám fülemet,hogy készítsek.
További ajánlott fórumok:
- Tudna valaki irni 1 könnyen elkészithető sütit? Talán az lenne a legjobb, ha nem kell sütni.
- Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok?
- Előre elkészíthető, tárolható sütemények
- Szeretnék könnyen elkészíthető almás süti receptet (kekszes-almáson kivül)
- Gyorsan elkészíthető sütemények
- Tudtok valami viszonylag könnyen elkészíthető csokis-kókuszos sütemény receptet?