Gyomortükrözést mivel lehet helyettesíteni? (tudásbázis)
Lezárják,nem téma.:)
De majd ki fog derülni minden.Lehet,hogy csak "időskori vas-felhasználási gondjai" vannak,ami ugyancsak gyomoreredetű.Az is kezelhető.Majd kiderül.Én ha kívánhatok,azt kívánom,hogy sikerüljön megtalálni az alacsony vas okát és annak pótlása sikeres legyen.
Igen-igen,így van.
(én tudom,hogy tudod,nem azért írtam le;))
Most ebbe nem akartam belemenni, de hogy hol kezdik, az sok mindentől függ (széklet, anamnézis, fizikális eltérések).
Sajnos nem mindig olyan egyszerű a szurokszéklet-friss piros vér általi elkülönítés. Felülről is ürülhet piros vér (ha nagy mennyiség ürül, ha savcsökkentőt szed, ha egyéb okból gyorsult a bélmozgás).
Azért, mert ha emésztőrendszeri vérzés merül föl, akkor először megnézik föntről (nyelőcső, gyomor, patkóbél), és ha nincs meg a vérzésforrás, ami magyarázza a tüneteket, a vérvsztést, akkr lentről (végbél, vastagbél, vékonybél utolsó része) is.
Valószínűleg azért kell befekedüdni, mert fölmerül, hogy vérzés indulhat meg.
De mondom, innen csak találgatni tudok. Nyilván okkal kell bent maradnia.
Az anyukámnak meg azt mondták valahol vérzik lehet a gyomra vérzik nála is gyomortükrőzést akarnak csinállni.Mondták be kell feküdnie a kórházba nem értem mért azonnal a gyomrának ugranak neki?
Vérszegény nagyon alacsony a vasa 3.8 Meg mit kell már be feküdni a kórházba egy gyomortűkrözéshez nem értem.
Erre meg be került kórházba ott az orvosa azt mondta kellene nála gyomortükrözést is csinállni.
Nem tudom mi köze van ehezz a betegségihez a gyomrának nem fáj a gyomra hasa se.Nem értem.
Igazán nem tragédia. Ma már olyan vékony szondák, s annyira hozzáértő szakemberek vannak, hogy simán ki lehet bírni. Nekem már 4-szer csinálták.
Ha valaki nyafka, én aztán űber nyafka vagyok, és mégis ezt mondom. :)
Az apukámról van szó,hétfőn nagyon el kezdet szédülni már fent se bírt lenni a feje nagyon fájt.
Vérnyomása alacsony pulzusa magas nagyon meg lázas volt dokit ki hívtuk hozzá.Mondta szedje a láz fájdalom csillapítót meg vitamint írt neki ki.
Meg ja persze ha meg probállt enni 1-2falat után ki jött belőle.Adott neki injekciót.
További ajánlott fórumok:
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- Szeretném a kenyeret kiiktatni az étkezésből, de imádom. Mivel lehetne helyettesíteni?
- 13 napos diéta: Mit mivel lehet helyettesíteni?
- A narancslikőrt mivel lehet helyettesíteni?
- Mivel lehet helyettesíteni a tejet?
- Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni?