A narancslikőrt mivel lehet helyettesíteni? (tudásbázis)
Okés, köszönöm, akkor TESCO-ban meg fogom nézni és triple sec-et keresek (üveg kinézet milyen?). Likőrök közt keressem?
Na meg cointreau-t is keresni fogok. Köszönöm mindenkinek!
Akkor magyaru a cointreau-t vadásszam... Azt nem tudod, tesco-ban lehet kapni? Az van legközelebb ilyen nagyobb áruház.
Jah, és 2 dl kell a süti krémjébe... :)
a Cointreu és a Grand Marnier "A" narancslikőr... :D
annál már csak egy ügyesen eltalált, sokat érlelt házi lehet jobb.
Köszi a tippeket. Lidl-ben nem találtam, tesco-ban sem láttam.
butternut, amiket ajánlottál azok is hasonló likőrök?
bared, köszi a receptet. Te kipróbáltad már?
hát, lehet... egy blogban találtam...
lehet, hogy mostanra nem lesz elég idő rá, de később még hátha jól jön(
narancslikőr
Hozzávalók:
* 3 nagy narancs
* 5 dl 90°C-os alkohol
* 7,5 dl víz
* 350 g kristálycukor
A narancsokat forró folyó víz alatt a mosogatószeres szivacs dörzsi részével alaposan megsikáltam, krumplihámozóval vékonyan lehámoztam külső, sárga héjukat és csatos üvegbe szórtam. Ráöntöttem az alkoholt, légmentesen lezártam és négy napig érleltem hűtőszekrényben, néha-néha megrázogattam. Az ötdik napon 8-10 percig forraltam a vizet a cukorral, hagytam kihűlni, majd hozzáöntöttem a narancsos alkoholt (azonnal megzavarosodik, ez a természete!). Jól összekevertem, ebbe a szép palackba töltöttem és gondosan lezártam. Egy hét múlva fogyasztható, korlátlan ideig eláll.
Grand Marnier-t vagy Cointreau-t kell keress. A sarki CBA-ban persze nem lesz, de egy nagyobb Tescoban vagy Intersparban szerintem igen.
Egyébként helyettesítheted 100% narancsléval vagy narancslekvárral is.. de nem lesz pont ugyanolyan.
További ajánlott fórumok:
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- Szeretném a kenyeret kiiktatni az étkezésből, de imádom. Mivel lehetne helyettesíteni?
- 13 napos diéta: Mit mivel lehet helyettesíteni?
- Mivel lehet helyettesíteni a tejet?
- Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni?
- Remoskát mivel lehet helyettesíteni?