Gyesen, gyeden lévő anyukák beszélgetünk? (beszélgetés)
Szia:)
Köszi szépen én is nagyon bízom benne, ha már az első karácsonyát a korházban töltötte akkor a többit már ne.
Most már tudjuk kezelni,a krupp-os rohamát.
4 gyerek ide vagy oda azt sem tudtam mi fán terem ez a betegség na jó hallottam már róla de mivel egyiknél sem merült fel ez a betegség jobban nem is foglalkoztam vele.
Na onnantól már behatóbban foglalkoztam vele amikor a helyettes házi orvos azt mondta, hogy a 33km-re lévő korházba vigyük be azonnal és imádkozzam, hogy addig meg ne fulladjon. Hát, köszi.
Az viszont nagyon sokat segített, hogy ne boruljon el az agyam, hogy a Kolos végig vigyorgott és jól volt:)
Sziasztok:)
Bocsi nem tüntem el csak épp egy vizsga időszak közepén vagyok és amikor van egy percem akkor próbálok tanulni.
Lehet, hogy öregnek érzed magad de tuti nem vagy az:)Ennyi gyerkőc mellett:)
Néha én is 100 évesnek érzem magam pedig nálunk "csak" 4 gyerek van és úgy érzem semmi erőm de aztán megindul reggel a nap és elviszem a nagyokat a suliba, oviba aztán már csak a kicsi van otthon. Délután meg kezdődik a nagyüzem kis logisztika ki éppen hol tartózkodik néptánc, gitár, hegedű, dob, színjátszás stb mire össze szedem a bandát lemegy a nap:D Na azután már egy csendes pillanat sincs a lakásban lefekvésig az egyik hegedül a másik dobol a harmadik énekel, még jó hogy egyik oldalt sincs szomszédunk:))Rég agyvérzést kapott volna:)
Aztán amikor este 9-kor vége a napnak rájövök, hogy ez a nap is eltelt és én még mindig élek:D
Mondjuk az nagy segítség lenne ha a Kolos éjszakánként jobban aludna de ez is rendeződik egyszer:) Remélem.
Segítség nincs-illetve a gyerekek,de ez kétélű dolog :D
Én is úszok, sosincs rend, mert minden nap főzök:D
Kicsit kaotikus az egész, de majd alakul :)
Sziasztok!
Most találtam meg a topikot.
Az én gyerekeim:
A fiam 27 hónapos, a lányom 2 hónapos. A fiam 1 év próbálkozás után peteérés serkentővel sikerült. A lányom pedig ciklus végén spontán peteérésből született. Mindkét gyereket terveztük, s nagyon vártuk is Őket.
A terv, hogy nem állunk meg 2 gyerkőcnél, a 3. mindenképpen bevállaljuk, a többi megbeszélés tárgyát képezi. Az esküvőkor 4 gyerekben állapodtunk meg.
Kedves zsakagi!
Nem semmi, hogy lehet ennyi gyerek mellett a mindennapi dolgokat összeegyeztetni. Én néha a kettő mellett is teljesen elúszok. Van segítséged?
Nekem csak egy húgom van, de az egykéket mindig sajnáltam.
Persze, volt, h a tesómat lecseréltem volna szívesen :D De ezt sztem mindenki érti, akinek van, hisz vannak jó nagy veszekedések is :)
Most a frontot kikaptuk...+ egy gyomorrontást és a kicsit már valszeg a foga bántja. Nem unatkozunk :D :D
Zsakagi!
Mindig csodáltam azokat a nőket, akik ennyi gyermeket vállaltak. Szerintem ők tartanak téged FIATALON. Dehogy vagy öreg. :-D
Nekem még csak egy van, de néha vele sem könnyű, el tudom képzelni, hogy egy jó kis front alkalmával amikor mindenki nyűgös, mi lehet nálatok. :-)
Szerencsére mint írtad ez ritka. Viszont a gyerekeid mindig ott lesznek egymásnak, és ez nagy dolog.
Mi 3-an vagyunk testvérek, örülök, hogy nem vagyok egyke.
Őszintén remélem, hogy mindannyian jó egészségben fogjátok otthon tölteni az idei ünnepeket.
Remélem a Jézuska is kegyes lesz hozzátok. :-))))
Sziasztok :)
Rozi már nem lesz...hacsak odafent meg nem tréfálnak :D
Néha öregnek érzem magam...főleg, mikor mind a 4 bevágja a durcát, a kicsi meg nyűgös :D
De ez szerencsére ritka :)
Nálunk is gyorsan eltelt a hétvége sőt az egész őszi szünet, megint csönd van napközben:D
Igen én is azt érzem hogy gyorsan eltelt az év és megint itt a karácsony. Remélem azt idei karácsony jobban telik mint a tavalyi mert Kolos az első karácsonyát a korházban töltötte:( Na majd idén bepótoljuk, remélem.
Szia!
Köszönöm szépen. :-)
Nálunk gyorsan eltelt a hétvége, semmi extra nem történt. De nem csak ez a hétvége volt ilyen, hanem az egész év. Most törhetjük a fejünket megint a karácsonyi ajándékokon. :-D
Anita!
Én is gratulálok neked, boldog baba várást kívánok:)
Sziasztok!
zsakagi köszi:)
Én is gratula az 5 lurkóhoz nem semmi:))
Én hármat terveztem még anno, aztán megismerkedtem a párommal és ő azt mondta, hogy 5 gyerkőcöt szeretne.
Aztán megbeszéltük hogy elég a három, de nagyon szerettünk volna még egy kislányt így beválaltuk a negyediket de Kolos baba lett belőle:)) úgyhogy lehet, hogy a lányomnak nem lesz lány testvére, bár nagyon szeretne egy kislányt is mert a fiúk többségben vannak.
Annak viszont örülök, hogy a gyerekek bár lányt vártak a Kolost nagyon imádják:D Na persze mi is odáig vagyunk a kis huncutért:)
Látszik hogy lánynak készült mert nagyon sértődékeny:D
És tényleg mikor lesz Rozi:))
Sziasztok!
Mi ez a csend? Hogy telt a hosszú hétvége?
Hogy vagytok? Babák, gyerekek?
Minden kívánsága így teljesüljön a kisfiadnak. :-)
Mikor jön Rozi??? :-)))))
Bmwkraft gratulálok :)
Anita: tavaly a kicsi kistesót kért karácsonyra.
Ovis ballagására meg is kapta. Sokszor mondja: "Bazsi az én tesóm, mert én kértem karácsonyra!!" :D
A Picurt egyöntetűen imádja mind a 4 nagytesó, bár Rozit vártak :)
A 13 évesem kérdezni szokta, h Rozi mikor lesz??? :D
Sziasztok!
Kukacc, Zsakagi köszi. Nagyon friss még a dolog, ha minden jól megy akkor júniusi baba lesz. :-) A kisfiam névnapján derült ki. (másnap meg a szülinapja volt. :-) Jól összehoztuk neki, majdnem a névnapján született a drágám.)
Sziasztok!
Ha lehet én is csatlakoznék:)
4 gyerkőc: 12 éves lány,9éves,6éves fiúk és a kicsi 15 hónapos fiú.
És mind tervezett:))
Hahó!
Egyelőre én sem akarom abbahagyni, majd talán tavasszal, ha addig tudok szoptatni :)
De a lényeg, hogy én készen állok a tesóbabára, ha szeretne jönni :)
Mizujs, hogy telik a hétvége?
Anita! Szívből gratulálok :)
Hali mindenkinek :)
Anita, gratula...mikorra várjátok a Picurt? :)
Kukac: szoptattam a második fiamat, mikor eldöntöttük, h jöhet a harmadik. Nem akart összejönni, ezért teló a dokinak aki azt mondta, h ír fel peteérés serkentőt.Kérdeztem, h szoptatás alatt lehet szedni??Erre válasz: "-Ja, maga még szoptat? Akkor bizony nem lesz baba!!"
Mivel nem akartam a szoptatást abbahagyni, beletörődtem, h halasztunk.Kövi hónapban terhes lettem:)
Szia!
Volt már olyan a történelemben, hogy szoptatás alatt lett terhes valaki. A szoptatás nem 100%-os fogamzásgátlási módszer. :-))) Bármi lehetséges.
Mi most várjuk a második babát, aki 6 hónap próbálkozás után fogant.
Sziasztok!
Én is csatlakozom hozzátok, ha nem gond :)
Kisfiam 10 hónapos :)
Tervezett baba volt, már elkezdtük a kistesó-projektet, de kevés az esély, mivel szoptatok :)
Hogy vagytok?
Köszi a gratulációkat :)
Anita, nekem ezt akkor mondta a férjem, mikor a legkisebbre azt mondták, h fiú :D
zsakagi!
Gratulálok a sok szép gyerkőchöz! Nem lehet könnyű. :-)))
Nálunk kettő van tervben, de a férjem szerint ha a második is fiú lesz, nem állunk meg kettőnél. ;-)
Sziasztok!
Izim 14 hós:) Várt baba volt, elsőre sikerült.Szeretnék majd még tesót neki:)
Sziasztok!
Az én lányom 8.-án lesz 15 hónapos. Tervezett baba. Nagy színésznő már most. Imádjuk!
Sziasztok :)
5 fiú : 18-13-10-7 év.A kicsi mindjárt 5 hós. :)
Ja, 3 volt a terv....de imádom mindegyiket :D
További ajánlott fórumok:
- Ha Gyesen/Gyeden lévő kismama terhes lesz, és a Gyes vagy Gyed ideje alatt szül, milyen járulékokban részesül az utolsó szülést követően?
- Március 9. -ig gyeden voltam és utána gyesen vagyok. Mikor utalják a gyest a otp számlára általában?
- Ti hallottatok arról hogy a gyesen lévő anyukák kapnak vissza pénzt?
- GYESen lévő anyukák, ti ki tudjátok egészíteni valahogy a családi kasszát?
- 2 évig Gyeden voltam, 1 évig Gyesen, a Gyes március 18-án lejár. Ha februárban felmondok, a Gyes alatti szabadságot kifizetik?
- Szegedi gyeden, gyesen lévő kismamák