Ti hallottatok arról hogy a gyesen lévő anyukák kapnak vissza pénzt? (beszélgetés)
"Kiknek jár a jövedelempótlék?
A rendelet szerint a 2011. december 31-én már és 2012. január 1-jén még terhességi gyermekágyi segélyben (TGYÁS), vagy gyermekgondozási díjban (GYED) részesülő személy havonta a jogszabályban rögzített feltételekkel adómentes, nettó összegben megállapított jövedelempótlékra jogosult. A jövedelempótlékra való jogosultság kezdő napja 2012. január 1-je.
FIGYELEM! FONTOS!
Aki a 2011. évi adóbevallásnál igényli az adójóváírást 2011-re, az is igényelheti a jövedelempótló támogatást!
Mi a jövedelempótlék feltételei?
Az Igénylő nem jogosult jövedelempótlékra, ha
a) az Szja tv. 29/A. §-ában és 29/B. §-ában foglalt családi kedvezményt 206 250 forintot elérően vagy azt meghaladóan érvényesít,
b) 2011. évre vonatkozóan adójóváírást nem vett igénybe."
Most akkor ki jogosult erre?
Nem értem....
Számít hogy ki mikor szült? Én GYESEn vagyok és mellette dolgozom.
„katus76 # 2012.02.25. 09:57 Tszteletem!
Én azt szeretném megkérdezni,hogy nekem mint kismamának jár-e kompenzáció és ha igen kinél kell igényelnem? 2009-ben mentem gyedre,mikor 2 éves lett a gyermek(2011) akkor lettem újra terhes.Tehát 2011 novemberétől gyesen vagyok az elsővel,de állapotos és 2 hónap múlva szülök.A hírekből azt vettem ki hogy engem nem kompenzálnak,mert csak a gyeden lévőket említik.Az OEP-nél érdeklődtem, de azt mondták,hogy a munkáltatómnál érdeklődjek, rajtuk múlik adnak-e kompenzációt.Még a munkáltatóm nem adott választ. Köszönöm.”
Mivel 2011 novemberétől jelenleg is gyesen van, (nem írta, hogy a GYES mellett dolgozik) és a hivatkozott Kormányrendelet hatálya a gyermekgondozási segélyben részesülő személyre nem terjed ki, így Ön nem jogosult a terhességi-gyermekágyi segélyben és gyermekgondozási díjban részesülők 2012. évi adó változások ellentételezésére szolgáló jövedelempótlékra.
Lásd:
A terhességi-gyermekágyi segélyben és gyermekgondozási díjban részesülők számára nyújtott jövedelempótlékról szóló 6/2012. (II. 1.) Korm. rendelet:
1. § (1) E rendelet hatálya a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény (a továbbiakban: Ebtv.)
40. § (1) bekezdésében meghatározott terhességi-gyermekágyi segélyben, valamint
42/A. § (1) bekezdésében meghatározott gyermekgondozási díjban [az a) és b) pont a továbbiakban együtt: pénzbeli ellátás] részesülőkre terjed ki.
A bérkompenzáció nem egyenlő az általam ismertetett jövedelmpótlékkal!!!! Bérkompenzáció annak jár, aki munkabért kap. Ha jól értettem Ön GYES-en van,mellette nem dolgozik, így bért nem kap, ebből következően nincs mit kompenzálni, jövedelempótlékra pedig sajnos a fenti okok miatt nem jogosult.
én ezt találtam egy forumon :-(
Honnan mvan az infó?
Én speciel nem tudok róla:)
További ajánlott fórumok:
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Pco-sok Ti hallottatok róla?
- Töröcsik Mari milyen beteg hallottátok?
- Nem eszik a gyerekem! Hallottatok már étkezéssel foglalkozó orvosról?
- GYESen lévő anyukák, ti ki tudjátok egészíteni valahogy a családi kasszát?