Március 9. -ig gyeden voltam és utána gyesen vagyok. Mikor utalják a gyest a otp számlára általában? (tudásbázis kérdés)
Én nekem akkor valószínű nem járt le a 30 nap.
De nekem tuti nem hiányzik papír ,mert én személyesen intézkedtem.
Igen mi is 9.-én töltöttük a 2 évet:)
Sajna én még nem kaptam meg de én is február elején intézkedtem de még sehol semmi:((
A Te babád is márc. 9-én volt 2 éves?
A kisfiam is.
Én tegnap kaptam meg a gyest a Raifeisene számlára. De én már február 10 körül intéztem személyesen a MÁknál.
Minden "átállásnál" ez van...:(
Én febr. 13-ig voltam GYÁS-on. Egyből bementem a munkahelyemre leadtam a GYED papírokat,
de!
a munkahelyem 2hétig ült rajta, tehát márc. 11-én érkezett be az OEP-be. Tehát 30 napjuk van,hogy kivizsgálják jár-e.
Én menet közben betelefonáltam,hogy mi a helyzet, mondták hiányzik egy papír, kérdeztem, miért nem szóltak,válasz: nem járt még le a 30 nap... A férjem tegnapelőtt bevitte a hiánypótlást, de innen újra indul a 30 nap, úgyhogy talán májusban kapok pénzt... NO KOMMENT!!!
Ja és ezt is vissza akarják venni 2 évre...
Végülis a gyeddel is így jártam 3 havit kaptam meg egyszerre,addig kellett rá várnom addig meg a csekkeim meg csak gyűltek gyűltek, és amikor megkaptam akkor fizettem ki egyszerre.
De hogy a gyessel is így pöcsölnek,ez már hihetetlen.
Én azt nem értem akkor mért nem utalták az enyémet:((
Még papírt sem kaptam,hogy gyesen vagyok,azt mondták bent az Államkincstárnál,hogy először felülbírálják,és akkor kipostázzák,hogy gyesen vagyok március 9.-től és akkor azzal a papírral mehetek dolgozni is.
De se papír rólla se lové.Ilyen nehezen kapom meg a az első havi gyest?
Húú az még nagyon korai lenne,minimum két hónap!
Október végén adtam be,január közepe felé kaptam az elsőt!
Március 9.-éig gyeden voltam és utána gyesen vagyok.Mikor utalják a gyest a otp számlára általában????
ár a gyedet a 9 napra megkaptam 11ezer ft.-De most már a gyest várom,remélem ebben a hónapban megkapom.
További ajánlott fórumok:
- A számlára érkező nyugdíjakat mikor utalják?
- A gyedet hanyadikán utalják a számlára?
- Eddig postán kaptam a családit és a gyest, meg lehet változtatni, hogy inkább utalják számlára? Kell ehhez valamit kitölteni?
- Mikor utalják számlára a NYES-t?
- A TGYÁS-t általában mikor utalják?
- A TGYÁS-t folyószámlára hányadikán utalják?