Gyermekvállalás 40 felett (beszélgetős fórum)
Ha egy ilyen fórumot indítasz, jó ha tudod, hogy itt lesz még néhány anyósod...😁
40 felett szültem kétszer, nyilván nem ideális, de nagyon sokáig küzdöttünk értük. Biztos, könnyebb lett volna 15-20 évvel korábban, viszont így nem érezzük, hogy lemaradtunk valamiről, nem okoz gondot, hogy le kell mondani dolgokról.
Szia!
Én 45 éves vagyok, a kisfiam májusban lesz 3..Ez van későn jött. 8 évig próbálkoztunk. Lassan 20 éve vagyunk együtt a férjemmel. Az első házasságából született gyerekeit együtt neveltük fel/anyuka beteg volt/
Nagy csoda, hogy jött a kisfiúnk, igen nehéz, de nem adnám semmiért! Imádom!
Bennem is van félsz, míg nem volt nem igen törődtem az idő múlásával. Most ez nagyon megváltozott!
Jah teljesen ertem, hogy mi van a dolgok mogott 😀😀 majd jon a radirpok Kell az oldallatogatottsag, es ezt ezzel lehet elerni.
Sok megoszto tema, ahol pörögnek a kommentek.
Ha en gyereket akarok, akkor se a facebookon, se hoxan, se sehol nem tudnak vadidegenek se le, se rábeszélni, akárhany eves vagyok.
Lassan megszokottá válik, hogy a fórum akkor pörög, ha egy újonnan regisztrált (vagy egy évtizede szunnyadó reg) bedob valami megosztó témát, amiről tuti, hogy mindenkinek lesz véleménye.
Ilyen a hoxa fórumélet.:/
Ha szeretnétek, miért ne?
Gondolom rendezett a háttér, akarjátok is. Mi a kérdés?:)
40 felett nem vállalnám semmiképp. Főleg úgy, hogy már vannak felnőtt gyermekeim.
Az anya nem tud már olyan védelmet nyújtani a magzatnak, mint azt tette volna virágzása idején. Nagyon kockázatos mind az anya, mind a magzat részére egy ilyen terhesség. Még a mai fejlett orvostudomány mellett is.
pl. sokkal nagyobb esélye van a magzatnak, hogy Down-kórosként születik meg. Nem olyan minőségű egy 40+-os nőnek a hormon-háztartása, mint egy 20-30 éves nőé.
Akik mégis önző módon belevágnak, azoknak nagyon szigorú orvosi felügyelet mellett kell ezt megtenniük. Már ha felelős gyermekvállalásról beszélünk.
Szívemből szoltál... Timikém nyáron lesz 9 éves és tudom, hogy nála boldogabb kislány nem létezne a Földön ha lenne kistestvére....
73-as vagyok és sajnos már egyedül, ketten vagyunk... tehát nekem így más sehogy sem jöhet össze...
Anno még 45-ig húztam meg a határt.... de ha lenne kinek, mert van hova... gondolkodás nélkül... .
Elképzeltem... szinte átszellemülve lennék... ahogy tologatnánk a babakocsit a nagy(kislányommal)
Szerintem ezek a vírusok is egyre erősebbek, hisz nincs már tél ami segíthetne.
Fogalmam sincs, mi lesz még, de bizony mikor az örökmozgó elfekszik akkor konkrétan bepánikolok! Nem beteges, egy évben egyszer, de akkor brutális. Csecsemő még x ideig lázcsillapítót sem nagyon kaphat.
39 évesen szültem a legkisebb fiamat. A nagyok akkor voltak 10 és 12 évesek. Az osztálytársaik körében többnek született kistestvére. Volt olyan anyuka, aki fiatalabb volt nálam, volt velem egyidős, és volt idősebb is.
Több a türelmem, mint a nagyoknál volt, ezen magam is meglepődtem. Akkoriban sokkal jobban kikészített a nemalvás. Akkoriban könnyebben mentek le a kilók.
Vannak pro- és kontraérvek, de szerintem is egyéni dolog az egész.
Az én nagymamám 42 volt, mikor anyukámat szülte, és rá 3 évre ismét kopogtatott a gólya. Tehát 45 évesen szülte az utolsót. Az első unokája éppen 1 évvel idősebb a legkisebb gyerekénél. Persze, ez az '50-es években volt, és nem volt prevenció. Ahogyan akkoriban, úgy most is előfordulnak fiatal- és idősebb anyukák.
Kategorikusan kijelenteni, hogy márpedig kiszúrsz a jövendőbeli gyerekeddel szerintem elég meggondolatlan, tapintatlan és gáz dolog.
Döntsetek együtt a pároddal, aztán majd meglátjátok, hogyan alakulnak a dolgok.
Attól még az unokád! Nagynéni vagy nagybácsi fiatalabb lesz...
Elhiszem, hogy most szeretnél, de 5 év múlva is így lesz? Főleg ha beteges lesz! A betegségek sem olyanok már! Sokkal rosszabbak! Gondold végig!
Nyúl, először átolvas, aztán küld. XD
Hacsak nem pontokat gyűjtesz ezzel. 🤣
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Milyen elveket tartottatok meg melyeket dobtátok sutba gyermekvállalás után?
- Gondolatok házasságról és gyermekvállalásról
- Mennyi kiadásra lehet számítani gyermekvállalásnál?
- Párkapcsolat - gyermekvállalás
- Mikor ideális az idő a gyermekvállalásra?