Gyerekek közötti korkülönbség (beszélgetés)
Már megbocsáss de mégis mit kell tenni olyankor ha megfogant egy magzat és azt a nő nem karja megtartani? Ez ma így 2021-Ben tényleg kérdés?
Ja és nem, semmiképp nem szeretném ha spontán elvetelne.
A felvettem lakó családdal jóban vagyok. De most szívesen kigyaknám az egész familiat. A gyerekeket a futkosásért, a szülőket meg mert hagyják.
Nem mintha nem tudtam már volna, de nekem nem lesz gyerekem. Soha nem kussolnak el.
Akkor nincs kérdés, boldog babavárást!
Köztem és húgom között 11 év van. Sosem volt probléma, bár igazság szerint mindketten tipikus egykék vagyunk. Ami probléma volt/van az nem a korkülönbség miatt volt.
Egy jóbarátom és a húga között 18 év van, imádjuk a "kicsit", anyukának "csak" megszülni kellett, "bébiszitter-jelentkező" mindig akadt, több is. Jókat babáztunk vele.
Te ezt honnan vetted???
1 imádom a gyerekemet és tök jó fej kissrác, nagyon könnyű vele az élet.
2 igen voltam házas, de se előtte, se utána nem voltam ilyen olyan pasikkal. Éppenhogy szerencsés vagyok mert kb 2 hónap alatt rátaláltunk egymásra a párommal.
Szóvá ne írj olyat , amiről gőzöd sincs!
Volt ismerősi körben ilyen késői meglepetés baba, már kamasz nagytesókkal.
A meglepetés babát a 18. szülinapján egy közös születéskori fotóval köszöntötték a tesó, aminek a hátuljára az volt írva, hogy "ma 18 éve kaptuk meg a szüleinktől a legszebb, legjobb ajándékot: Téged."
Szóval hajrá! Ha anyaagilag is meg a szívetekbe is belefér én biztos, hogy vállalnám!
Nem mindenki érzi elcseszésnek az életét egy újabb gyerekkel.
Neked egy gyerek is nyűg, egy elcseszett házassággal, utána ilyen-olyan pasikkal, de nem mindenki érzi így.
36 voltam én is a 3. gyereknél, de az első kettő még szintén kicsi volt. Nagyon zsenge és fiatal voltam akkor. ;)
Sok boldogságot!
Nem fiatal, de nem is idős.
Főleg úgy, hogy nem első baba.
Jó helyre fog érkezni, várnak rá, szeretik.
Nincs gyermekem ,de mikor az öcsém megszületett 16 éves voltam.Anyu 36.
Mindenben segítettük Anyát,pedig akkor tényleg idősnek számított ez a kor.
Az öcsêm az ég ajándéka.Mondhatom a legsikerültebb a családban.(négyen vagyunk testvérek)
Van egy különös hangulata annak ,mikor tanácsot kérek 55 évesen a harmincas öcsémtől.
Imádjuk a kicsit( nekünk még mindig a kisöcsénk)♥️
Sohasem bántam meg ,hogy a fiaimat a harmincas éveimben szültem.Csak előnyét láttam és látom.Engem lelkileg fiatalit.
De persze nem vagyunk egyformák.Csak gratulálhatok a születendő picihez.A döntést neked és a párodnak kell meghozni,mivel újra egy pici baba,majd egy kis gyerek lesz a "háznál",mivel a nagyok már önállóbbak.
36 évesen az ember még bőven időben van a gyerekvállaláshoz. Szerintem ez nagyszerű ajándék az élettől, pláne, hogy látszik, hogy ti is szeretnétek. Az ilyen korú gyerekek általában nagyon élvezik a kistesót és örülnek neki. Szóval a családi harmónia abszolút nem szokott felborulni, sőt.
A családunkban és a baráti körömben több ilyen váratlan baba van, többen épp így 36 éves koruk körül jöttek, van, amelyik még később. Most már el sem tudnánk képzelni nélkülük az életet :) És a szülők, akik már nem terveztek további gyerekeket, mind azt mondják, hogy most már igazi ajándéknak érzik a gyereküket. Tényleg jól néz ki pl. egy lakli nagy 16 éves egy csecsemővel vagy egy kis kétévessel, és oda-vissza élvezik is egymás társaságát:)
Szóval nekem úgy tűnik, igazából nagyon is örültök neki. Nem beléd beszélni akarom, hanem így érzem. A fordítottjába viszont belegondoltál? Ha nem vállalnád, akkor el kellene venned az életét - ha valami, akkor az felborítja a családi harmóniát és a lelketeket. Sajnos erre is van körülöttem példa.
Nem vagyunk egyformák,de lassan 31évesen,2kicsi gyerekkel,azt tudom mondani,hogy szerintem a legideálisabb kor a szüléshez 30-40év közt van.
És ahogy te írod,elcseszi az életét..miért cseszné?Ez is felfogás kérdése.Míg van akinek áldás egy gyermek,telis tele örömteli percekkel,attól még másnak lehet,hogy csak egy teher marad.
A fórumindító szerintem saját maga is tudja miért is lenne ideális pont most egy baba.
Én 40fölött tartom kicsit furának,hogy valaki gyereket vállal,szóval ez mindigis vitatott kérdés marad sokak számára.
Én biztos nem cseszném el az életemet. Nincs az az isten. 36 nem fiatal már, ott a 2 másik gyerek, csak a nyűg lesz a babával.
Kedves fórumnyitó! Örülj, hogy ilyen szép családod van, ne bolygasd azt ami jól működik 🙂
A nagyobb gyermekeid már szinte felnőttek. Tudják, ha nem, akkor meg fogják érteni, hogy ez a te és a férjed élete.
Ha ti szeretnétek, akkor sok sikert hozzá!
Tapasztalatom nincs, csak véleményem.
36 évesen idős nem vagy egy kisbabához a mai világban, az biztos. A fiaid normális, rendes gyerekek, ahogy írod.
Ne a gyerekek véleményén múljon a döntésed, azt javasolnám. Biztos megszeretnék a pici babát, ha most más is mondanak. De lehet, hogy már most is örülnének neki.
Én simán bevállalnám a helyedben.
További ajánlott fórumok:
- 22 év korkülönbség a férfi javára. Belemennél?
- Mi a véleményed 20 év korkülönbségről?
- Szerelem nagy korkülönbséggel
- A 3-17 év közötti gyerekek neme, magasság-testsúly, TTI, lábméret, iskolai belüli ill. kívüli sportolás (nem csak versenysport)
- Testvérek közötti nagy (10-12 év) korkülönbség, kinél milyen hatással van a kapcsolatukra?
- Mikor tudtátok egy szobában elaltatni a gyerekeket? 2, 5 év lesz a korkülönbség