Végül is azt, amelyiket akarod. :) Egyébként az,hogy ki mennyire tapossa a cipőt nem súly függvénye, az rossz lábtartás, kifelé vagy befelé dőlő boka stb.
A D...-ban elfogadható áron, nagyon jó és ráadásul még divatos cipőket lehet kapni.
szia! szerintem a kínaiban is van már nagyon jó minőségű, múltkor vettem 3ezerért egy kívül belül bőrt, és hajlott ahogy kell stb, mikor kinőtte a lányom direkt olyat kerestem csak nagyobban. MI megtehetjük, hogy megvesszük a 12ezreset is, de én elvből nem veszem meg, mert az sem tud többet, csak jobb a marketingje. azért itt nem 50-80kg-os emberek viselik...amúgy oviba is kell cipő,otthonra is és nagyihoz is, meg a másik papához is, fejenként 1-1 évszaknál a 4 cipő. kiszámoltam a 4gyerekemre az hány cipő...és az ára? így azt csinálom, hogy a deichmanban szoktam megvenni leértékelésben a márkás cipőket, egyszerre van hogy 3 párat is veszek, így előfordul, hogy 3-4-5ezerbe kerül csak egy adidas, egy nike vagy stb cipő. azokban járatom, amikor sokat van a lábán, de az oviba játszósnak vagy a mamihoz(akihez csak 2 hetente megyünk 1-1 órára) használtat is szoktam venni, persze újszerűt, és úgy gondolom attól a pár órás viselettől nem lesz semmi baja. Viszont pl az ovis szandálj, amiben egész nap van általában márkás, jó minőségű szandi. de az sem a legdrágább, mert 5-6ezerért is van már tök jó minőségű!
A kínaiban szép cipő van 1500-ért. A jó boltban is van szép, de 12000-ért. Kb.80.000 pénzből nehéz megvenni. A 11 kilós kisfiún van 12-szer. Nem hiszem nagyon szétcsámpázná. Nem egy 90 kilós ember ugróbakancsa.
Ezzel én is így vagyok, bármilyen használt holmit elfogadtam, vagy vásároltam, de cipőt sosem. Egész életére tönkretehetem a gyermekem, nem szerettem volna fájós lábú,gerincű felnőttet belőlük.
Ezzel az a baj,hogy minden gyerekláb más és egy-egy tovább adott más-más lábra alakított cipő( mert hordás alatt is alakul) deformitásokat is okozhat. Én nem szívesen adtam kinőtt cipőt.
Gyermekünk első lépései után egyre nagyobb igénybevételnek vannak kitéve lábai. Nem mindegy mit visel, de megfelelő cipőt vásárolni általában elég nagy érvágás a pénztárca számára. Hamar kinövi, pedig elhordva, elkopva még nincs.
Arra gondoltam,(lehet, hogy őrültség)lehetne egy kis-cipő csereprogram ahova a kinőtt megfelelő állapotú és minőségű kis-cipőt beküldve minimális díj ellenében pl.:postaköltség, másikat kaphatnánk.