Gyerek mellett gyerekfelvigyázás!? (beszélgetés)
Szia!
Ahogy már mások is írták, ez kevés pénz, mindenhez képest, és iszonyat nagy nyűg és felelősség.
Én eleve nem vagyok alkalmas arra, hogy még gyereket a nyakamba vegyek, de ha mégis, akkor se ismerős gyerekével tenném, hacsak nem a barátnőm, és nincs megszrulva, akkor viszont ingyen csinálnám..
Gondolj bele,
-kicsit beteg a másik, és megfertőzi a tiedet...
-ua. fordítva, vagy éppen te vagy taknyos, vagy fosós, és akkor jön a gond, hogy ott kapta el.. esetleg emiatt anyuka kiesik a munkából, akkor ki a hibás?
-esetleg kicsit mások a nevelési elveid, neked belefér egy csúnya szó, másnak nem, vagy fordítva..
-baleset éri mi van, kié a felelősség
stb..
Szóval hatszor meggondolandó..
Az megint más, ha valaki csanát, vagy ovit csinál, üzleti célból, mert ott már szabályozva van a dolog...
Hát nem tudsz mást csinálni,vagy nem mész vissza dolgozni,vagy fizetsz többet:S
Sajnos nincs!Már minden szomszéd kerületi ovit,bölcsit és minden munkaába való menetelkor útbaesőt hívtam,mentem,de elhajtotak. :-(
Az óradíj Pesten 1200 körül van,ha jól tudom,én Kelet Mo-n a felét kapom óránként.
A 150ezer lehet,h soknak tűnik,de a szitter nem kötelező dolog.Ha valaki nem engedheti meg magának,annak ne legyen.:-)
Persze,értem,h neked ez muszáj lenne...Nincs olyan napközi a közelben,ami napi díjas?
Heti 35 óra fix? Míg rendszeresen bébiszitterkedtem, ha megvolt az állandó óraszám, akkor nem az átlagos órabért kértem, hanem megegyeztünk, hogy mindkettőnknek jó legyen.
A gyes összege az a huszonoárezer (ha jól értem), az nagyon kevés...Mennyi idősek a gyerekek és melyik város amúgy (ettől is függ az órabér)? Hátha akad arrafele megbízható szitter ismerős...
legyen 120ezer ha 1000ft os órabérrel számolom akkor mondjuk belefér.
Köszi szépen,ez nem is rossz ötlet!:-)
Mindegy alszok még rá és töröm a fejem lehetőségeken...jó éjt!
ok ezt aláírom ezért voltam kíváncsi véleményekre ...Én a 150.000 -en vagyok kiakadva...
Szerintem is felesleges vitázni itt nem erről van szó. A havi 25ezer mindenképpen rettenetesen kevés.
az én kolleganőm megkereste az oviban a gazdaságis nőket, óvónőket, stb hogy van e vkinek barátnője, aki nyugdíjas és szeretne unokázni, talált egy Marika nénit havi 15000-ért, de mondjuk ő csak bölcsibe és oviba megy értük, vagy ha betegek, akkor egész nap velük van, illetve, ha ők színházba mennek
Mindegy nem fogok vitázni az óvónők meg babysitterek képzettek sok gyerekre nagyobb a felelősség!Én is óvónő vagyok,és nem véletlenül nem dolgozom benne...
De itt de tulajdonképpen babysittert keresel akik sokkal többet keresnek órabérben, egy ovónő ráadásul a munkahelyén dolgozik sokkal kisebb a felelőségge mert többen vannak (igaz hoyg több gyerekre, de akkor is)
Egy szakszerű nevelőnőkkel felszerelt magánovi is 80.000,mmert rákérdeztem...nem vitatkozni akarok de 150.000???
Na jó egy kezdő óvónő is majdnem minimálbért kap!!!Tudom hogy a gyes meg szánalmasan alacsony,de 150.000 nettó???
Köszönöm mindenkinek,majd kiforrja magát!
Igen, de már 1et sem vállalna senki. Egy ilyen meló legalább nettó 150ezer szerintem.
Szerintem ez nagyon kerves osszeg. Sajnos. Ha kiszamolod kiszamolod mondjuk egy atlag budapesti bebiszitter fizeteset igy, akkor az kb. 130.000 ft. Egy havi gyesert nem biztos, hogy bevallalja valaki a sajat gyereke mellett a Te ket gyerkocodet... Ha jol szamolom, kb. heti 32 orarol lenne szo, ugye?
Mindegy majd lesz valahogy!Csak érdekelt mások meglátása és véleménye is!Köszönöm.
Nem is egy gyerekre kellene vigyázni azért a pénzért, hanem kettőre, ha jól értem. Így pláne alacsony a gyes összege érte, nem hinném, hogy ezt bárki vállalja.
Hát sajnos tudom csak teljesen kétségbe estem...lövésem sincs mit csináljak
1 havi gyes összegéért vigyázni 5 napig más gyerekére? Kizárt, hogy normális ember ezt elvállalja.
Tényleg ez a legeslegutolsó ötletem mert már így is ing a munka...a gyerekek elhelyezése miatt!
Ez nem éri meg szerintem.Már csak abból kiindulva,hogy mennyi manapság egy babycsősz ára.
Ohhh:)
Tényleg félreérthető vagy.
Ha rá lennék szorulva, biztosan elvállalnám. De nekem egy gyerek is kitölti az időmet, és éppen el tudom mellett végezni a háztartási munkát. Úgyhogy nekem sok lenne.
Ja!!!Akkor megint félreérthető voltam!Az én gyerekeimre kéne vigyázni!!!:-D De jó kislányok és sajnos csak max a gyesemet tudnám kifizetni érte.Muszáj dolgoznom...Se oviba se bölcsibe nem vették fel őket merthogy mit akarok én márciusban!!!De kb csak szeptemberig kéne vigyázni mert akkor már mehetnek oviba meg bölcsibe!
További ajánlott fórumok: