Hát igen RÖHEJ ami itt megy..én már múlt7en felnyomtam a kirendeltséget a megyének,így lett végre ez a megállapításuk...egyébként még ez sem lenne..
most kapkod a megye,h még a héten kiutalja nekem az augusztusig visszamenő járadékot-ellátást,de már szóltak,h rögvest fellebbezzem is meg a határozatot-amit még megsem kaptam-hogy a gyeses időszak alatt ha tényleg vontak járulékot,akkor lehet mégis jár nekem azok után az évek után is még ellátás illetve az már vállalkozói járadék..
Ja igen-nyilvántarásba felvettek aug.04.-én,de a mai napig nem született határozat illetve még semmi járadékot nem kaptam!ma szóltak a megyéről,hogy végülis 110nap ellátásra vagyok jogosult,ami 3 napja le is telt...jó mi??
Hmmm. nekem ez az egész fura nagyon. Nekem bt-m volt, és így, mint tulajdonos, nyilatkoznom kellett volna, hogy megszűnt a cég. A munkaügyi központban csak akkor vettek volna nyilvántartásba. Munkanélkülire egyáltalán nem is voltam jogosult, mert tulajdonos voltam, és akkor sem kaptam volna, ha már megszűnt a cég.
egészen pontosan 110napot állapítottak meg h ennyire vagyok jogosult-és röhej a hercehurca alatt,mivel ez már aug.4 óta zajlik,tegnap előtt le is járt!!-és még semmit-egy papírt sem kaptam sehonnan!
2004ben vettük a céget ekkortól voltam egyedüli aláírója és cégjegyzésre jogosultja a kftnek,amiben ketten voltunk tagok.2005augban szültem,itt megszűntettük a tagijogviszonyomat ami ugye vállalkozóinak minősül és kaptam az oeptől majd a máktól a tgyást stb...majd 2007ben bejelentkeztem rendes munkaviszonyosként ..ezek azt mondják,hogy jár nekem 270napi ellátás,csak a 2007től 2009ig vehetik figyelembe a munkaviszonyomat..holott a tgyásból és a többiből is vonták a járulékomat.ez hogy van?
A probléma a következő:-tagi jogviszonyból mentem szülni,saját cégem ügyvezetője voltam,majd a gyes tartama alatt "rendes"munkaviszonyosként bejelentkeztem a cégbe szintén ua poszton.Most mivel megszűnt a cégem jelentkeztem munkanélkülire és ma közölték közel 4 hónap tili-toli után,hogy a gyed-gyes időszakára szerintük nem jár nekem ellátás azt nem vehetik figyelembe mert az se nem munkaviszony se nem tagiviszony nem volt már...nagyjából tömören ennyi.Tud valaki valami hasznos infót ezzel kapcsolatban?Megköszönném.