Gyed alatt jön a második baba.Visszamehetek táppénzre? (tudásbázis)
sziasztok
lenne egy kérdésem most jelen pillanatban gyed-en vagyok jövő februárban tölti a fiam a 2születésnapját idén novemberben megérkezik a kistestvér a kérdésem a következő a gyedet átruházhatom vagy csak a gyest?
Tapapasztalatok:
Első baba megszületett 2008. augusztusában, előtte 2008-ban megvolt a 180 ledolgozott napom (ez még fontos lesz)
Jött a Tgyás majd a 2009 márciustól gyed és gyed alatt a második baba. Visszamentem táppénzre, a táppénzt az alapbér után adták, szóval nem függött semmi mástól, így azért érezhetően több volt mint a gyed (persze alapbérfüggő, hogy megéri-e). Első gyerkőc után kispapa elmehetett gyes-re munka mellett (a gyerek 1 éves korától).
Érdeklődtem a munkahelyen, hogy mire számítsak a gyerek születése után. azt mondták, ha decemberben megyek Tgyásra, akkor a megelőző évben AZAZ 2008-BAN megvan a 180 ledolgozott napom, így jöhet a Tgyás (azét kevesebb, mint elsőre) és utána jöhet a gyed. Ha 2010-ben-ben megyek Tgyásra akkor meg jön a zsíroskenyér és a kikapcsolt villany, mert csak minimális pénzt kapok. Január közepére vártuk a babát, ezért december közepétől elmentem Tgyásra (1 hónappal a várható születés előtt már el lehet). Az apuka visszamondta a gyest a Tgyás kezdetétől az államkincstárnál (be kellett mutatni erről az igazolást a Tgyás igénylésénél). A tgyásról ebben az esetben a háziorvos állít ki papírt, terhesállománynak hívják, ha valaki szülés előtt kezdi meg a Tgyást (ez nem táppénzes állomány!)
Ja igen, és táppénz alatt tényleg nem jár étkezési jegy (viszont az első 15 napra, azaz a betegszabadságra igen, és ez a ledolgozott időbe is beleszámít)
Szia!
Én most gyesen vagyok már mert a kisfiam betöltötte a 2-t.És mi is most szeretnénk még egy kis bébit és mivel kevés a gyes így kiíratom magam táppénzre!Én nagyon utána jártam a munkahelyemen hogy hogy járok jól!De ha te még gyeden vagy én nem mennék táppénzre mert az kevesebb vagy kb ugyan annyi mint a gyed!!
További ajánlott fórumok:
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Mennyire lehet problémás próbaidő alatt két héten belül egyből táppénzre menni?
- Gyes-en vagyok és várom a második gyermekemet. Szeretnék táppénzre menni, hol intézzem?
- Felmondási idő alatt lehet táppénzre menni?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Felmondási idő alatt táppénzre el lehet menni?