Felmondási idő alatt táppénzre el lehet menni? (tudásbázis)
Szerintem IGEN!
Sőt, nekem úgy volt, hogy megszünt a munkahelyem és utána mentem táppénzre(anno, 2005-ben). Csak 3 napon belül kell ki íratnod magad.
Ha kisbaba születik az apuka elmehet "apák szabadságá"-ra. Ezt a munkáltatónak megtéríti a MÁK. A munkáltató igényli.
Ez teljes bér, nem úgy mint a táppénz.
Másik lehetőség a betegszabadság 15 nap, 80 %-a a bérednek. (Táppénzes papír ehhez is kell) Ha január elsején is ott dolgoztál, akkor nem vonják vissza kilépéskor, mint az évi rendes szabadságot, ha az arányosnál többet vettél ki.
Ha átvette a felmondást,akkor el lehet menni táppénzre, beleszámít a felmondási időbe, de csak
70 vagy 75%-os bért kap rá. Ha belefér a 15 napba, ( munkanap) akkor a munkáltatótol, ha nem, akkor a Tb,-től. A gyermekorvos által kiírt táppénz, csak annyival jobb, hogy nem a saját 15 napját "fogyasztja".Ha a felmondási idő letelte után rögtön, (3 napon belül) elmegy táppénzre, akkor még 3 hónapig passzív táppénzt vehet igénybe,ha Ő beteg ami "akkor jöhet jól", ha még nemsikerült munkahelyet találni a felmondási idő alatt. Ennek összege is az átlagbér 70-75 %-a
További ajánlott fórumok:
- Mennyire lehet problémás próbaidő alatt két héten belül egyből táppénzre menni?
- Felmondási idő alatt lehet táppénzre menni?
- Próbaidő alatti azonnali hatályú felmondás lehetséges?
- Táppénz alatt felmondás lehetséges?
- Tud abban segíteni valaki, hogy felmondás alatt, ha valaki táppénzre megy, milyen jogai vannak a munkáltatónak?
- Felmondási idő alatt, ha elmegyek táppénzre, a felmondási idő kitolódik a táppénz idejével?