Gonoszak a gyerekek egymással az iskolában?Mit tegyünk ellene? (beszélgetős fórum)
Nálunk is van egy kislány-első osztály-aki folyton verekszik,durva,öntörvényű és csak agresszivitás szorult bele.De mivel az igazgató bácsi rokona,ezért mindent megtehet...akinek nem tetszik,vigye el máshova a sajátját.Ő marad!!!!!!!!!
Borzalmasan gonoszak tudnak lenni.
Sajnos egy részét otthon tanulják, más részét egy idő után kinövik. Mivel fiatalok még, nem tudjáka a konfliktusokat kezelni, és ezért egy problémás gyerek az összeset megronthatja.
NEKÜNK IS VAN ILYEN CSUFOLODÁSI GONDUNK AZ OVODÁBBA A LÁNYOK CSUFOLJÁK ÉS GONOSZOK A FIUKHOZ HA PIROS SÁRGA RUHA VAN RAJTUK HOGY NÉZTEK KI LÁNYOKNAK VALOK EZEK A SZINEK NEM FIUKNAK ANYÁD BIZTOS LÁNYT AKART MINT TÉGED ÉS A FIAM MÁR NEM VESZ FEL ILYEN DOLGOKAT
A gyerekek sajnos aggresszívak,otthon kellene jobban körülnézni,hogy milyen a családi háttér,mert van amit nem az iskolában tanulnak hanem otthon.
Köszi!jókat írtál.Remélem hasznát veszem.Csak itt az a gond hogy 3 faluval arrébb az az iskola,aztán itt nehéz lenne összehaverkodni a szülőkkel,gyerekekkel.Az iskolabusz viszi hozza a lányomat.Senkivel sem találkozok.Pesten laktunk aztán itt vidéken hogy most leköltöztünk,teljesen más,de úgy gondolom mivel új itt most próbálkoznak vele.Mondtam én is hogy haverkodjon,már van nyolcadikos is aki a védőszárnyai alá vette.Ha megismerik jobban talán nem lesz gond.Azért köszi szépen ,tényleg jól oldottad meg!Tetszik!Engem gyerek koromban nem ért ilyesmi,ezért vagyok tanácstalan ezzel kapcsolatban.Puszi
Az én gyerekeimet is gyakran piszkálták.(régebben)Jó, ha tud magának barátot találni az osztályban a kisgyerek, talán az a legfontosabb, hogy "szövetségesei" legyenek. Az is bevált nálunk,hogy eljöttek hozzánk játszani az osztálytársak.Ilyenkor sütöttem pogácsát vagy megkináltam őket gyümölccsel, üditövel.Volt úgy, hogy olyan gyerek is eljött, aki korábban bántotta a fiamat.Nem resteltem megkérdezni tőle, miért tette és megbeszéltük.Nem mondom, hogy utána barátok lettek, de legalább nem piszkálta.Mi rendszeresen jártunk a férjemmel szülői értekezletekre, fogadóórákra.Ott is adódott lehetőség a piszkálódó gyerek szüleivel is beszélgetni.Persze a pedagógus segitségét is kértük és volt, amikor elég volt az is, hogy elültette a kötekedő közeléből.De az is nagyon fontos, sokat beszélgessünk otthon, hogy kiderüljön mi az oka valójában annak, hogyha piszkálódik a csemeténkkel valaki.Lehet, hogy csak egyszerüen irigy valamilyen cuccára,vagy a viselkedése irritálja stb. Ilyenkor jó az is, ha a "mienk" idomul egy kicsit a többiekhez.Nem tartom feltétlenü jó dolognak, hogy azonnal megsajnáljuk és pártfogásba vesszük gyerekünket( bár a szivünk ezt diktálja), próbáljunk meg objektivek maradni és ha úgy látjuk a mi gyerekünk is ludas, ezt nyiltan meg kell mondani neki.Véleményem szerint a fiúknál az apa, lányoknál az anya szerepe nagyon fontos abban, hogy egy gyerek "kikezdhetetlen" legyen.
Ma már szerencsére jobb volt a helyzet a suliban.De az előtte ülő gyerek nagyon piszkálja,nem haggya békén.Most kikérdeztem a lányom és azt mondja hogy kikerüli azt aki kötekszik.Lehet amíg meg nem szokják őt addig próbálkozik egyik másik.Viszont annak örülök hogy az iskolabuszon a nagyobbakkal haverkodik,szeretik nagyon.Hátha azok megvédik ha bármi van.Köszi a tanácsot!
... nos igen, az igazság, hogy a gyerekek rögtön kiszúrják, hogy ki a gyenge, és bizony azt bántják... azzal gonoszkodnak. Aki erős, magabiztos, azzal nem tudnak mit kezdeni. Beszélgessetek sokat... próbáld meg elérni, hogy leperegjenek róla ezek a dolgok. Azért jó a fensőbbséges mosoly, mert ezzel azt mutatja, hogy "le vagy te tojva", de mégse szól semmit. A lányom ezt tökélyre fejlesztette annak idején. Ha elfelejtkezett magáról, még nálam is alkalmazta a kis piszok! :o)))))))
Hát nekem majd meg szakad a szívem amikor meséli hogy mik történnek.A kis lelkének nem tesz jót az biztos,a szóval bántás általános dolog.A múlt évben szóltam a tanítónőnek mert az egyik kezelhetetlen gyerek rászált az enyémre,semmit nem tud tenni,azt mondta,oldja meg a gyerek.Aztán beszéltem a kisfiúval,és utána még a táskáját is odahozta a lányomnak.Egy hónap múlva kezdődött minden előröl.Nem tudom lehet leülök a lányommal és mondom a Te módszeredet,aztán meglátjuk.Hátha hatásos.:D
.... én soha nem mondtam a gyerekeimnek, hogy védjék meg magukat, sőőőőt... véletlenül se ereszkedjen le a másik szintjére. Emelje fel a fejét, nézzen rá a piszkálóra, rántsa meg a vállát és fordítson hátat... ha pedig bántani akarják, akkor szaladjon a tanító néni elé, és fusson körülötte néhány kört, nem kell árulkodni. Vagy a bántó vagy pedagógus, de valamelyik így csak észbe kap. :o))
7. osztályos a fiam, soha nem volt olyan panasz rá, hogy verekedett, vagy agresszív lett volna... a lányom pedig, ah, kikezdhetetlen volt! :o))))
Köszönöm mindenkinek aki írt ide!Mi a fővárosból vidékre költöztünk,és ez egy kicsi falusi iskola.Másodikos a lányom.Azt gondoltam vidéken nyugodtabbak,nem durvák a gyerekek,de sajnos azt kell tapasztalnom hogy itt még a nagyobb 12 éves gyerekek is piszkálják a kicsiket.Remélem hozzáedződik.Én azt mondom hogy nem durván de igenis védje meg magát,soha ne kezdeményezzen,de amit kap azt kapja meg a másik is.Sajnos néha nem lehet elkerülni a konfliktus helyzeteket,és vannak erőfölények.Pláne egy kis törékeny lánnyal szemben.Vélemény?Nem fogom azt mondani hogy ne reagáljon,mert vhogy le kell állítani a másikat.Szóval nem könnyű okosan cselekedni.
... nos igen, ez fontos.... és nem csak a gyerekek ellen sajnos. Az iskola, a pedagógusok nem arról híresek, hogy a gyerekek önbizalmát erősítik. Ha nincs meg a megfelelően pozitív
szülői háttér, akkor bizony az iskola rendesen kárt tehet a gyerek lelkében.
Ha elölről kezdhetném a gyereknevelést
- Ha elölről kezdhetném a gyereknevelést, fenyegetés helyett
festegetésre használnám a kezem.
- Példálózás helyett példát mutatnék.
- Nem siettetném a gyereket, hanem hozzá sietnék.
- Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék.
- Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot.
- Kirándulnék, sárkányt eregetnék, réten kószálnék,bámulnám a csillagokat.
- A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék.
- Nem erőszakoskodnék a gyerekkel, hanem a lelkét erősíteném.
- Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat.
- Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről, és többet a szeretet hatalmáról.
(Diane Loomans)
erre nem tudok válaszolni...tavaly az enyémet verték szekálták egész évben....most második tanitási nap panaszkodott egy anyuka a fiamra hogy macerálja az övét,dúrván játszanak és effélék....elbeszélgettünk,majd kiderül van e látszatja...
tavaly helyzettöl függően hol tanárnéninek szoltam hol az adott gyereknek,ez utóbbi ha elég félelmetes tudtam lenni kb 1-2hónapig bejárt:))
Legyen a tiéd a leggonoszabb.:D
Szerintem egy dolgot tehetsz.Erősítsd a gyereked önbizalmát,hogy az ilyen butaságok ne érjék őt se várattlanúl,se mélyen,vagy bántóan.
Nézd ez nem panaszkodás... sőőőőt valószínű, hogy a pedagógusnak is feltűntek ezek a dolgok. De oktvetlenül jelezzétek Ti is... ugyanis erre vannak az osztályfőnöki órák... és olyankor a jó tanár nem letorkol, és szid és beír, hanem van technikája, hogy hogyan lehet pedagiai módszerekkel ezeket a helyzeteket kezelni. (pl. drámapedagógia)
Sziasztok!elkezdődött az iskola,és gondolom sok gyermek panaszkodik otthon mert bántják,csúfolják .Panaszkodni nem mehetnek a tanárnőhöz mert megtiltják.Ilyenkor szerintetek mit tehet a szülő?
További ajánlott fórumok: