Utálom a gyerekeket. Önzők és gonoszak. (beszélgetés)
Szerintem meg nagyon cukik.
ne 1-2 gyerek utan itelkezzunk.rengeteg az ertelmes,kedves gyerek napjainkban is!
Ez azért nem így van. Nagyon is lehet többféle érzelme is egy embernek. Nagyon megtévesztő és bántó ez a mondat mindenkinek, mert csodálkoznék, ha azok, akik szeretnek másokat, soha nem utáltak volna senkit. Inkább úgy mondanám, hogy nem lehet ráhúzni egy egész korcsoportra, hogy nem szerethető. A fórumindító valószínűleg nincs közeli kapcsolatban olyan gyerekkel, aki intelligens, nyugodt, kedves. Hozzá tenném, hogy "nem szeretni" is joga van. Ne vállaljon gyereket, ne menjen pedagógusnak, gyerekorvosnak stb. Ha távol tartja magát tőlük, nem árt vele senkinek.
vannak nagyon aranyos,kedves gyerekek is !nem is keves!
ez azert igy kijelentve tul durva!
Te nem voltál gyerek?
Tudod utálni csak az tud,aki nem tud szeretni...
A többségüket én is utálom. DE !
Senki nem születik önzőnek és gonosznak.
A balfék szülei, az ostoba pedagógusok, a dilettánks gyerekpszichológusok teszik olyanná a gyerekeket, amilyenek.
Viszont láttam életemben pár jó fej, nagyon normális gyereket is, akire öröm volt ránézni.
ott a pont bár lehet a vallomást tevő sose volt gyerek
Ez nem igaz.
(Ha egy óvodás korú gyerek "önző" és "gonosz" - az neveletlen, és arról a környezete tehet.)
Más nem szeretni és megint más utálni.
Nem utálom őket, de tény hogy én a csendes, jó gyerekeket szeretem, azaz tudom elviselni!
Úgy gondolom, hogy aki kijelenti, hogy úgy általában a gyermekeket utálja az tartson önvizsgálatot. Mert nem csak őket, hanem úgy általában az életet utálja és ha nagyon magába néz, akkor önmagát is.
Önzők és gonoszak? Gyerekek. Hozzá tartozik a személyiség fejlődéséhez (szerintem), hogy ilyesformán is megpróbálják magukat érvényesíteni. Csak azokkal szemben viselkednek így ahol gyenge ellenálásra találnak. Így van ez a felnőtteknél is.
Ejnye! Minden csak nevelés kérdése!
Azt nem mondanám, hogy utálom őket de már akadt olyan akinek szívem szerint megcsapkodtam volna úgy rendesen. :)
Más gyerekét én se nagyon szeretem... nincs ezzel gond sztem 🤷♀️
Önző még csak-csak, hisz ez a túlélésükhöz kell (egy ideig legalábbis), de hogy gonosz? Egy egészséges gyerek ha gonosz lesz, arról legalább 1 felnőtt tehet.
Mit nőhet ki az, aki maga is leragadt a kisgyermekkorban?
Remélem munkából kifolyólag nem vagy véletlenül sem a közelükben.
Remélem vagy annyira önző, hogy nem szaporítod magad!
Még az a jó hogy Te ilyen kedves teremtés vagy! 😅😂
Nyugtass meg, hogy te kinőtted.
A felnőttek is, csak a gyerekek még őszinték.
Térjünk el kicsit a tárgytól, mert ez így nem teljesen igaz, nem mindenkire vonatkozik. Annyiban igaz ez, hogy egy részük kevésbé tudja kontrollálni magát, nem alakult ki még a szuperegó, ami a nevelés folyamán megy végbe. De sokat számít mit lát otthon. Kik a barátai. Mennyi időt tölt vele a szülő vagy tanár, akiknek az a feladatuk, hogy a jó útra tereljék őket. Aki gyengébb személyiség, az abúzusokat nem tudja feldolgozni és ugyanazt fogj csinálni a saját gyerekével. Az erősebb szeméyiségek éppen az ellenkezőjét teszik, vagyis szeretetben nevelnek, nem követik el ugyanazokat a hibákat, amelyeket a szüleik.
További ajánlott fórumok: