Gombás-tejszínes szendvics recept


20 dkg csiperke gomba
1 kisebb fej hagyma
kvés szárított paradicsom
4 db bagett
2 evők. olaj
1/2 teásk.majoránna
1 dl száraz fehérbor
1/2 dl tejszín
só,bors
A Gombás-tejszínes szendvics elkészítési módja:
A gombát felszeleteljük a hagymát kockára vágjuk a paradicsomot meg vékony csíkokra szeljük. A bagetteket hoszában félbevágjuk serpenyőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk.Az olajat serpenyőben felforrósítjuk belerakjuk a hagymát,a gombát és a majorannát.Átsütjük majd hozzáadjuk a paradicsomot.Rövid párolás után felöntjük a fehérborral és tejszínnel.Kb 10 percig pároljuk,amíg a leve nagyrést el nem fő,ekkor sóval,borssal ízesítjük. Ha egy kissé kihűlt elosztlatjuk a megpirított kenyérszeleteken,majd azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!!!
Szárított paradicsom helyett frisset is használhatunk csak annak tovább tart míg elfől a leve.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: ALLICS, 2007. nov. 28. 18:25
A gombás-tejszínes szendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.