Gombás táskák recept
A Gombás táskák hozzávalói:50 dkg liszt,
5 dkg margarin
2 tojás
2 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 m.k. cukor, só
Gombás töltelékhez:
1 gombakonzerv
1 e.k. margarin
rozmaring, oregánó, kakukkfű, bazsalikom
A tetejére: kevés tej.
A Gombás táskák elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lizst, margarin, tojás és a só keverékéhez, összegyúrjuk és legalább 1 órán át kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a gombát a fűszerekkel egy kicsit megpároljuk, majd a vizet leöntve róla még melegen összekeverjük a margarinnal. A tésztát vékonyra nyújtjuk és kis téglalapokra vágjuk. Ezek közepére tesszük a tölteléket, majd félbehajtjuk, és a széleit kicsit visszahajtva alaposan összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük kevés tejjel, és villával megszurkáljuk. Ezután előmelegített sütőben lassú tűzön világosra sütjük.
90 napos diéta szénhidrát napjára!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Mocori, 2009. febr. 25. 16:22
A gombás táskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.