Gombaleves magyarosan recept

25dkg csiperkegomba
1 kicsi vöröshagyma
4dkg zsir
só
2ek. liszr
pirospaprika
fél csokor petrezselyem
1dl tejföl
1 tojásból csipetke
A Gombaleves magyarosan elkészítési módja:
A gombát tisztitsd meg, szeleteld fel. A zsiradékon fonnyaszd meg a nagyon apróra vágott hagymát, add hozzá a gombát, csipetnyi sót, és időnként meg-megkeverve saját levében párold addig, mig zsirjára sül. Szórd meg liszttel, piritsd világosra. A tűzről lehúzva hintsd meg pirospaprikával, és öntsd fel 1l vizzel. Addig főzd, mig a gomba megpuhul. Szaggass bele egy tojásból csipetkét, s ha elkészült, a tejfölt,és az apróra vágott petrezselymet is add hozzá. Azon melegében kináld.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. jún. 17. 07:40
A gombaleves magyarosan elkészítési módja és hozzávalói.